Gemi kazasında kayıp sayısı yine güncellendi!

Dün akşam saatlerinden bu yana 16 olarak açıklanan kayıp sayısı 29 olarak revize edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ROMA - İtalya'nın batısındaki Toskana Bölgesi sahillerinde karaya oturarak kaza yapan "Costa Concordia" isimli gemide, dün akşamdan beri 16 olduğu söylenen kayıp sayısı 29 olarak değiştirildi.
Akdeniz'i dolaşan kruvaziyerlerden olan ve geçen Cuma akşamı kaza yapan ve şu anda yarısı su altında bulunan ''Costa Concordia''daki kayıp sayısı, akşam saatlerinde gelen haberle bir anda arttı.
Sahil Güvenlik Komutanı Marco Brusco, kısa süre önce Grosetto Valiliğinden bilgi aldığını belirterek, kayıpları 24 yolcu, 5 mürettebat olmak üzere 29 kişi olarak revize etti. Brusco, kayıp olduğu düşünülen 10 Alman'ın da 29 kişinin arasında olduğunu söyledi.
Kayıp sayısındaki değişikliğe karşın ölü sayısı 6 olarak geçerliliğini koruyor.
Gemideki arama-kurtarma çalışmaları bugüne kadar aralıksız sürerken, bugün öğlen saatlerinde hava şartlarının kötüleşmesi nedeniyle çalışmalar, akşam saatlerine kadar durdurulmuş, ancak daha sonra şartların da biraz daha iyileşmesiyle yeniden başlamıştı.
114 bin 500 ton ağırlığında ve 450 milyon euroya mal olan ''Costa Concordia'' isimli kruvaziyer, 4234 kişiyle geçen Cuma akşamı yerel saatle 19.00'da başkent Roma'nın batısındaki Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru yol almak için hareket etmiş, yerel saatle 21.45 sularında, Toskona Bölgesi sahillerindeki Giglio Adası açıklarında karaya oturarak kaza yapmıştı.
Bu konularda ilginizi çekebilir