Gemport, Yılport'a satıldı

İş Bankası iştiraklerinden Gemport'un %54'ünün satışı için Yılport Holding ile anlaşma imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İş Bankası iştirakleri arasında yer alan Gemport Gemlik Liman'ın yüzde 54 hissesinin satışı için Yılport Holding ile hisse satış sözleşmesi imzalandı.

Gemport'tan yapılan açıklamada hisse satış fiyatının kapanış tarihi itibarıyla kesinleşecek net finansal borca göre uyarlandıktan sonra netleşeceği belirtildi.

Reuters'a sabah bilgi veren bir kaynak satışın OYAK grubuna yapıldığını söylemişti.

Gemport'tan yapılan açıklamada, "Türkiye İş Bankası iştirakleri arasında yer alan Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri'nin yüzde 54 hissesinin, Yılport Holding'e satışı konusunda hisse satış sözleşmesi imzalandı" denildi.

İş Bankası iştiraki olan Nemtaş Nemrut Liman İşletmeleri'nin portföyünde yer alan yaklaşık yüzde 54 oranındaki Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri hissesinin satışı için hisse satış sözleşmesi imzalandığını dün akşam KAP'a duyurmuş, ancak anlaşmayı kiminle yaptığına dair bir bilgi vermemişti.

Aracı kurum notlarında yer alan bilgiye göre, söz konusu satış işleminin değerinin yaklaşık 350-400 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Açıklamada yer alan bilgiye göre; 1992'de Türkiye'nin ilk özel sermayeli limanı olarak Gemlik Körfezi'nde faaliyete başlayan Gemport; halen konteyner, araç, genel yük elleçlemesi ve antrepo işletmeciliği faaliyetinde bulunmakta olup, Gemlik ve Mudanya Körfezi'nde pilotaj ve römorkaj hizmeti verme imtiyazına da sahip bulunuyor.

Yıllık 450,000 TEU konteyner, 300,000 adet araç yükleme boşaltma kapasitesiyle Gemport, Türkiye'nin ve Marmara Bölgesi'nin önde gelen limanlarından biri olarak faaliyet gösteriyor.

Açıklamada, "Yılport Holding yurtiçinde ve dışında liman işletmeciliği alanında faaliyet göstermekte olup, sahip olduğu know-how ve deneyim ile Gemport'u daha da ileriye taşıyacağına inanılmaktadır" denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir