Genç girişimci adaylarına 'özel eğitim'

ATO, TEPAV ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu, iş fikri olan gençlerin girişimci olmalarına destek olmak amacıyla eğitim programı başlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu iş fikri olan gençlerin girişimci olmalarına destek olmak amacıyla eğitim programı başlatıyor.
ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, işsizlikle mücadeleye katkı sağlamak ve Türkiye ekonomisinin gelişimini desteklemek hedefiyle başlatılan "Girişimcilik Programı" ile girişimci adaylarına, kendilerine uygun konuyu "iş fikri"nden "iş fırsatı"na dönüştürmelerini sağlayacak eğitim, fikri uygulamaya koyacak bilgi, danışmanlık, koçluk ve finansman desteği sunulacak.
Başvurular arasından seçilecek 30 girişimci adayının yararlanacağı program, 22 Şubat'ta başlayacak ve 11 Mayıs'a kadar devam edecek.
Program kapsamında temel eğitimin ardından pazarlama, muhasebe, hukuk, finans, üretim ve proje yönetimi gibi bir girişimcinin sahip olması gereken yetkinliği kazandıracak teknik eğitim dersleri verilecek.
Eğitimlerin pekiştirilmesine yardımcı olması amacıyla program süresince, alanında deneyimli uzmanlar ve başarılı işadamları, seminer ve konferanslarla eğitim programında teorinin pratiğe nasıl dönüşeceğini anlatacak.
Programda, adaylara, iş fikirlerinin yer aldığı sektörlerle ilgili koçluk hizmeti de verilecek.
KOSGEB'den 100 bin lira destek
Programı tamamlayan adaylar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) destek programlarına başvurarak 100 bin liraya kadar finansman desteği alabilecek. KOSGEB, programa toplam 3 milyon lira finansman desteği sağlayacak.
Programa kimler başvurabilecek?
Girişimcilik Programı'na katılmak için, girişim konusunda teknik bilgiye sahip, girişim konusunun yer aldığı sektöre ilişkin farkındalığı olan, yenilikçi ve sürdürülebilir bir iş fikrine sahip, analitik düşünebilen, motivasyonu yüksek 18 yaşını doldurmuş ve okur yazar olan herkes başvurabilecek.
Girişimci adayları ATO, TOBB, TOBB ETÜ, TEPAV ve KOSGEB temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından seçilecek.
Başvurular, http://girisimcilik.atonet.org.tr web sitesi üzerinden 15 Şubat 2012 tarihine kadar yapılabilecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir