Genç Girişimciler Zirvesi ünlü tasarımcıyı ağırladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Bu yıl 3. kez düzenlenen Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Zirvesi'ne Ünlü Tasarımcı Erbakan Malkoç da katıldı. Üniversite öğrencileri ile deneyimlerini ve başarı öyküsünü paylaşan ünlü tasarımcı öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. İş dünyasının ve medyanın önde gelen isimlerinin sektörle ilgili öğrencileri bilgilendirdikleri zirvede Erbakan Malkoç'un başarı hikayesi ayakta alkışlandı.
Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleşen zirvede sektörün önemli isimleri öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Bu önemli isimler arasında Türkiye'de ve dünyada araç iç ve dış tasarımlarıyla tanınan Erbakan Malkoç da vardı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan ünlü tasarımcı, iş yaşamında karışlaşabilecekleri zorluklar hakkında da gençleri bilgilendirdi. Zirvenin diğer katılımcıları; Apco WorldWide Türkiye Genel Müdürü Zeynep Dereli, The House Café Kurucusu Canan Özdemr, Ekonometri Dergisi CEO'su Sertaç Kantarcı ve Bemar Genel Müdürü Emel Özmal gibi önemli isimlerdi.
Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç; "Çocuk yaşımdan beri çalışıyorum ve hayatım boyunca hiçbir pazartesi günü "bugün de işe gitmeyeyim" demedim. İş yaşamı asla bahaneleri kabul etmez. Sizin bıraktığınız boşluğu dolduracak birileri mutlaka bulunur. İşinizi severek ve inanarak yaparsanız karşılığını almamanız imkansız. Üniversite okuyamamış olmama rağmen, dünyanın birçok ülkesine iç ve dış tasarımını yaptığım araçlarımı ihraç edebilecek ve ihraç kaydı ile getirdiğim araçları aldığım fiyatın çok üstüne satabilecek duruma geldim. Dünyanın en önemli insanları Türklerin tasarladığı araçları almak için 3-4 ay sıraya giriyorsa o zaman biz doğru işler yapıyoruz. Siz, üniversite okuyorsunuz ve önünüz çok açık. Bundan dolayı sizden çok daha iyi işler yapmanızı bekliyorum. Ülkemizi ancak siz kalkındırabilirsiniz ve unutmayın kalkınmanın temelinde çok çalışma vardır. Eğer bir insan sadece el emeği ile çalışıyorsa işçidir, el emeği ve beynini birleştirip çalışıyorsa ticaret adamıdır, el emeği, beyni ve kalbi ile çalışan insan ise zanaatkârdır ve ben bir zanaatkârım. Sizler de eliniz, kalbiniz ve beyniniz ile çalışırsanız gerçek başarıyı yakalarsınız" şeklinde konuştu.