Genel Kurul'da tansiyon yine yükseldi

Meclis Genel Kurulu'nda CHP'li İnce'nin başlattığı "maden arama ruhsatı" tartışması 'kim yalancı' polemiğine döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında "maden arama ruhsatı" tartışması yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin kendisiyle ilgili iddialarına yanıt vermek üzere söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Biraz önce konuşan Muharrem Bey, benim Kayseri İl Başkanına 11 Yalova büyüklüğünde maden arama ruhsatı verdiğini söyledi" dedi. Bu sözler üzerine ayağa kalkan İnce, "Ben öyle demedim" şeklinde itiraz etti. Yıldız, "Bıraktığın intiba bu. Eğer ben göreve başladıktan sonra böyle bir şey olmadıysa, siz Genel Kurulun huzurunda 'ben yalancı bir insanım' diyecek misiniz? Siz bunu söylemedikçe ben lafımı geri almayacağım" diye konuştu.

TBMM Başkanlık Kürsüsüne doğru yürüyen İnce ise "Ben öyle söylemedim. Böyle bir ruhsat var mı yok mu? Eğer AKP Kayseri İl Başkanı bu ruhsatı aldıysa, asıl yalancı Taner Yıldız'dır" şeklinde tepki gösterdi.

Bakanlar Kurulu sıralarından, "Sizin sataştığınız nokta orası değil. Yanıltmayın Genel Kurulu" diye bağıran Yıldız, öyle bir ruhsatın olduğunu, ancak kendi döneminde verilmediğini söyledi.

İnce, bunun üzerine, "Görüyor musunuz, öyle bir ruhsat varmış. Bu hırsızlar kimse, Allah belasını versin. Siz de Kayserilisiniz neden önlemediniz o zaman?" diye bağırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir