Genelkurmay, haberi yalanladı

Org. Başbuğ'un oğlunun terör sanığıyla çekilmiş fotoğrafına ilişkin haberdeki unsurların, gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un oğlunun bir terör örgütü üyesi ile birlikte çekilmiş fotoğrafı bulunuğu şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Terör örgütü sanığına ilişkin iddiaların bir yıl önce öğrenildiği, fotoğrafın ise 3 yıllık olduğu belirtilen açıklamada, "Konuyu başka bir zemine çekerek, istismar etmek isteyenler hakkında gerekli yasal işlemlere başvurulacaktır" denildi.

Bugün Vakit Gazetesi'nde "Başbuğ'un oğlu PKK sanığı ile" başlığıyla yer alan bir haberde Murat Başbuğ'la terör sanığı Hasan Lala'nın birlikte çekildiği ileri  sürülen bir fotoğrafı ve çeşitli iddialar yer almıştı.

Genelkurmay'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

1.   Bugün, bir gazetede Murat Başbuğ'a ilişkin bir haber ve fotoğrafa yer verilmiştir.

2.   Bu fotoğraf, üç yıl önce bir arkadaş grubu ortamında çekilen bir resimdir. Haberde yer alan hususlar ise gerçeği yansıtmamaktadır.

3.   Kişiye ilişkin iddialar ise 16 Nisan 2009 tarihli İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yazısından öğrenilmiştir.

4.   Ayrıca aynı yazıda, bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilebilecek muhtemel güvenlik risklerine karşı gerekli koruma tedbirlerinin alınmasına dikkat çekilmiştir.

5.   Konuyu başka bir zemine çekerek, istismar etmek isteyenler hakkında gerekli yasal işlemlere başvurulacaktır.

      Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu konularda ilginizi çekebilir