Genelkurmay'dan Bahçeli'ye yanıt

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik sert eleştirilerine cevap verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'e, "Ey Özel paşa senin için vatan nedir? Harbiye'de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın okuldan mı kaçtın?" diyerek sert çıktı.

Bahçeli'nin bu sözlerine ilk tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Sen şu anda genelkurmay başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Sen önce aynaya bak.." dedi.

Ardından Org. Necdet Özel, bu sözlere yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

Bahçeli’nin sarf ettiği sözleri kişiliğine ve savunduğu fikirlere yakıştırmadığını belirten Özel, Bahçeli’nin siyasi kişiliği nedeni ile polemiğe girmek istemediğini söyledi.

Özel’in yaptığı yazılı açıklama şu şekilde : 

“24 Şubat 2015 tarihinde, MHP Genel Başkanı’nın, partisinin TBMM’deki Grup Toplantısında şahsıma yönelik olarak sarf ettiği yakışıksız sözleri, kişiliğine ve savunduğu fikirlere yakıştıramadığımı, kendisinin siyasi kişiliği nedeniyle polemiğe girmek istemediğimi, 46 yıldır Yüce Türk Milletine ve onun Milli Ordusuna hizmet etmiş bir kişi olarak benim vatan-millet-bayrak şuurumu sorgulama hakkının olmadığını düşünüyor ve Yüce Türk Milletinin takdirlerine sunuyorum.”

Bu konularda ilginizi çekebilir