Genelkurmay'dan korucu cinayetine kınama

Genelkurmay Başkanlığı, korucu Hasan Caner'in hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada,  uzun yıllar güvenlik güçleriyle birlikte kahramanca mücadele eden korucu Hasan Caner'in, Şırnak'taki evinde uğradığı, hayatını kaybetmesine sebep olan silahlı saldırıyı kınadığı ifade edildi. Açıklamada, TSK'nın gerçekleştirdiği günlük faaliyetlerine ilişkin bilgilerde verildi.

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için uzun yıllar güvenlik güçleriyle birlikte kahramanca mücadele eden korucu Hasan Caner'in, 09 Ocak'ta gece yarısı Şırnak'taki evinde, ailesinin gözü önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıda şehit edildiği belirtilen açıklamada, huzur ve barış ortamına kastedenler tarafından yapılan bu menfur saldırının kınandığı ifade edildi. 

Genelkurmay Başkanlığı, Hasan Caner'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

"Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi"

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okul Komutanlığının tanıtımını sağlamak ve daha geniş aday kitlesi içinden öğrenci temin etmek maksadıyla; 24 Aralık 2013 - 3 Ocak 2014 arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı lise ve dengi okullarda son sınıf öğrencilerine, okul tanıtım faaliyeti icra edildi.

Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Kütahya'da görevlendirilen tanıtım gruplarınca 74 okulda yapılan faaliyetle 323 idareci personel ve 7 bin 750 öğrenciye ulaşıldı.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, sosyal destek programı "Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi" kapsamında Çermikli 50 öğrenciyi Diyarbakır'da ağırladı.

9 asker için anma töreni

Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığında 1994'te Şırnak/Maden ilçesinde icra edilen iç güvenlik harekatı kapsamında, bölücü terör örgütü ile meydana gelen çatışmada şehit olan 9 asker için anma töreni düzenlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir