”Genelkurmay'ın görevi ülkeyi korumak”

TBMM Başkanvekili Yakut, bir Albay'a ait olduğu iddia edilen ses kaydına ilişkin "Genelkurmay'ın görevi ülkeyi korumak başka birşeye karışmasın" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, 2007-2009 yılları arasında Çankırı Garnizonunda görev yapan bir albaya ait olduğu ileri sürülen ses kaydındaki ifadeleri eleştirerek, ''Bizim görevimiz nasıl ki Türkiye'yi imar etmekse, siz de ülkeyi dış tehlikelere karşı korumak için çalışacaksınız. Onun haricinde hiçbir şeye karışamayacaksınız'' dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı tarafından Keykubat Mahallesi'nde oluşturulan seçim irtibat bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, internet sitelerinde yer alan, bugün de Genelkurmay Başkanlığınca soruşturma başlatılan bir seminerdeki konuşmayı kınadığını belirtti.

Yakut, seminerde AK Parti hükümetini ve devlet büyüklerini ağır bir dille eleştirdiği iddia edilen albaya hitaben, ''İktidar hakkında konuşmak senin haddine değil, hakkın da değil. Senin görevin ülkeyi dış tehlikelere karşı korumak'' ifadelerini kullandı.

Yakut, şunları kaydetti:

''Senin görevin 1960, 1971, 1980 ve 28 Şubat'ta olduğu gibi hükümetlere ültimatom vermek değil. Öncekiler gibi şapkayı alıp kaçan hükümetler mi var? Şapkayı alıp kaçacak başbakan mı var? Gece bildiriyi verdiniz, sabah cevabını aldınız. Bundan sonra da yayınlayamayacaksınız. Hiç kimse, kimsenin görevine karışmayacak. Herkes görev alanları içerisinde hareket edecek ve anayasal kuruluşların tamamı da yasalara riayet edecek. Hiçbir kurumun içerisinde hukuk dışı yapılanmaya müsaade etmeyeceğiz, bunu herkes böyle bilsin. PKK ile mücadelede neredesin, yoksun. Görevinizi yapacaksınız. Bizim görevimiz nasıl ki Türkiye'yi imar etmekse siz de ülkeyi dış tehlikelere karşı korumak için çalışacaksınız. Onun haricinde hiçbir şeye karışamayacaksınız.''

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, konuşmanın ardından seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir