Gereken önlemleri aldık, kriz teğet bile geçmeyecek

Babacan, Genel Kurulda, 2012 yılı bütçesi üzerinde hükümet adına eleştirileri yanıtlarken, küresel krizden Türkiye'nin de sınırlı ölçüde etkilendiğini anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küresel krize karşı Türkiye'de gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, krizin Türkiye'yi teğet bile geçmeyeceğini söyledi.

Babacan, TBMM Genel Kurulunda, 2012 yılı bütçesi üzerinde hükümet adına eleştirileri yanıtlarken, küresel krizden Türkiye'nin de sınırlı ölçüde etkilendiğini anlattı.

Babacan, "Türkiye'nin ekonomisinin zeminini sağlamlaştırdığımız için Türkiye'nin kamu maliyesini, bankacılık sistemini güçlendirdiğimiz için Sayın Başbakanımızın tabiriyle, bu kriz bizi inşallah teğet bile geçmeyecektir. Çünkü biz önlemlerimizi testi kırılmadan önce aldık. Kuşkusuz yanı başınızda deprem olduğunda hissedilir. 'Bunu hiç hissetmeyeceğim' diyemezsiniz. Önemli olan binanızı sağlamlaştırmak ve depremde ayakta kalabilmektir" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin bir israf ekonomisi olmaması gerektiğine dikkati çeken Babacan, "Herkes ayaklarını yorganına göre uzatmalıdır. Ancak bu hiçbir zaman bu, 'Harcamaları kes, durdur' demek değildir. 'Alabildiğine harca' demek de değildir. Bu ikisi arasındaki denge korunmalıdır" dedi.

Gelir dağılımına değinen, OECD'nin yeni bir rapor hazırladığını belirten Babacan, bu rapora göre tüm OECD ülkelerinin çoğunda gelir dağılımının bozulduğunu, gelir dağılımı düzelen iki ülkeden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir