Gergin günlerin gözde kenti Hatay

Suriye'de son haftalarda yaşanan sıcak gelişmeler sonrasında dünyanın gözü Hatay'a çevrildi. BM temsilcisinden film yıldızlarına kadar bir çok isim Hatay'ı ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

İSTANBUL - Suriye'de devlet güçleri ile halk muhalifleri arasındaki sıcak çatışmaların hızlandığı son günlerde Suriye'li mültecilerin sığındığı Hatay dünya politikacılarının gözdesi haline geldi. 2 gün önce Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Kofi Annan Hatay, Yayladağ'daki mülteci kamplarını ziyaret etti. Kamp ziyaretinden sonra Suriye ile ilgili düşüncelerini gözden geçireceğini belirten Annan Hatay'dan İran'a geçti.

Aynı gün Amerikalı senatörler John McCain ve Joseph Lieberman de Hatay'ı ziyaret edenler arasındaydı. Ziyaretlerinin Annan'dan bağımsız olduğunu söyleyen senatörler, Suriye'deki durumu "savaş" olarak değerlendirmişti.

Türk Politikacılar Hatay'da

Hatay'ı en son ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yanısıra, bir çok Türk bakan, milletvekili ile bürokrat da son günlerde sık sık Hatay'ı ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl haziran ayında dünyaca ünlü aktris Angelina Jolie de Yayladağ'ı ziyaret etmişti.

Hollanda'lı Büyükelçi de geldi

Hollanda'nın Şam Büyükelçisi Dolf Hogewoning ise, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaret etti. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Hogewoning, ziyarette yaptığı konuşmada, daha önce de geldiği Hatay'ı çok sevdiğini belirterek, kentte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vali Lekesiz de Büyükelçi Hogewoning'i kentte ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, Hogewoning'e Hatay'la ilgili bilgi verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir