”Geri adım atmam”

Batum, TSK'yla CHP arasında kriz yaratan söylemlerinden kesinlikle geri adım atmayacığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, İzmir'de basın mensuplarının, sorularını yanıtladı. "Zonguldak'ta yaptığı konuşmadan dolayı pişman olup olmadığı" yönündeki sorulara Batum,  "Hayır değilim, söylemek istediğim ortada. Geri adım atmam söz konusu değil. Kimse bana geri adım attıramaz" cevabını verdi.

Tartışma CHP'ye oy kaybettirmez

Bu tartışmaların CHP'ye oy kaybettirip kaybettirmeyeceği konusunda ise Batum şöyle konuştu: "Bence oy kaybettirmez. Zaten ben hiçbir şey söylemesem de Türkiye'de iktidarın yerleştirmek istediği bir gerçek var. Öğrencileri dövdürüyor Tayyip Erdoğan. Öğrencilere sahip çıkınca 'bak gördünüz mü anarşi istiyorlar' diyor. Tayyip Erdoğan hepimizi, demokrasiyi bir köşeye sıkıştırmak istiyor. Biz bunu kabul etmeyeceğiz, ne olursa olsun. Bu oyunu bildiğimiz için CHP'liler olarak biz çok rahatız."

Hiç yıpranmadım

Darbeci yakıştırmalarına üzülmediğini belirten Batum, "Bunun bir oyun olduğunu, statükonun korunması için yapıldığını biz biliyoruz. Benim çok değer verdiğim, önemsediğim insanlar var. Eğer onlar beni bir gün darbeci zannederlerse ona üzülürüm. Türk halkı neyin ne olduğunu biliyor.Hiç üzülmedim hiç yıpranmadım. Bu iş için kuruldular, bu iş için kurgulandılar. Ne söyleseler boş dedim. Tek tek adlarını bile konuşuruz onların. Kimler olduğunu, niçin kurgulandığını" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir