Gevşeme 500 milyar dolar ile başlayacak

Goldman Sachs stratejisti Cohen, zaman içinde ekonominin izleyeceği seyre göre bu alımların 1 trilyon dolar seviyesine çıkabileceğini de vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Goldman Sachs stratejisti Abby Joseph Cohen, Fed'in yeni bir tur parasal genişlemeye 500 milyar dolar tutarında ABD hazine tahvili alımı ile başlamasının beklediğini söyledi.

CNBC'ye yaptığı açıklamada Cohen, zaman içinde ekonominin izleyeceği seyre göre bu alımların 1 trilyon dolar seviyesine çıkabileceğini de vurguladı.

Goldman Sachs'ın Global Piyasalar Enstitüsü'nün başında bulunan Cohen, "Goldman'ın ekonomi takımı Fed'in nihai paketin büyüklüğünden daha küçük bir miktar alım ile başlamasının muhtemel olduğu görüşünde. Beklediğimiz başlangıç miktarı sonunda 1 trilyon dolara ulaşacak bir paket içinde 500 milyar dolar" diye konuştu.

Cohen ayrıca S&P 500 için hedefini Ekim ayı başında düşürdüğü 1.200 puandan 1.275 puana çıkardı. Cohen, Ekim öncesinde hedefini 1250-1300 puan olarak açıklamıştı.

Cohen, "6-12 aylık dönemde piyasalar, bizim adil değer olarak gördüğümüz seviyelerin altında fiyatlandı. S&P için adil değer 1275 puan ve biz bunun altında işlem görüyoruz" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir