Gezi Parkı müdahaleden nasibini alıyor

Gezi Parkı direnişinin 15. gününde parka hakim olan panayır havası biber gazlı müdahale ile sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ

İSTANBUL – Sabah saatlerinde Gümüşsuyu’ndan gelerek Taksim Meydanı’nı ele alan polis, gün boyu sürdürdüğü kararlı müdahaleyi akşam saatlerinde sertleştirdi. Gezi Parkı dışındaki alanlarda kalan göstericileri biber gazı ve tazyikli suyla dağıtan polis, “Gezi Parkı’na müdahale edilmeyecek” sözlerine rağmen park alanına zaman zaman biber gazı atıyor.

2-313.jpg
Akşam 8:30 sularında ilk biber gazı tüpü Park’a düşerken, bu saatten itibaren zaman zaman Gezi Parkı hedef alındı.

Park içinde 2 kişi yaralandı

Saatlar 10:00’a yaklaşırken, parka atılan biber gazı tüpleri ile 2 kişi yaralandı. Göstericilerin park içine kurduklarını revir alanına taşınan yaralılara gönüllü doktorlar müdahale ediyor.

a-001.jpg

3-268.jpg
Panayır havası dağıldı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun parka müdahale düşünmüyoruz sözlerine rağmen biber gazına boğulan Park’ta göstericiler zor saatler geçiriyor. Mesai çıkışı alana gelen, maskesi-gözlüğü olmayan bir çok gösterici baygınlık geçirdi. Saatler 23:00’a gelirken bir grup polis Park’a meydan tarafından giriş yaptı. Bazı çadırları yakıp yıkan polis memurları bir süre sonra geri çekildi. Park’ta akşam başlayan müdahalelerden bu yana her bir kaç dakikada bir yaralı ya da baygın bir gösterici elden ele revire taşınıyor.

Gezi Parkı’nda son 8 gündür olaysız devam eden panayır havasına biber gazı ile dağılmış durumda. Gece yarısı aşılıp sabah saatlerine gelirken Park'a yapılan gazlı müdahale şiddetlenerek devam ediyor.

4-203.jpg
 

Bu konularda ilginizi çekebilir