Gezi Parkı olayları Erdoğan'ın ezberini bozdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma namazını kılması için Dolmabahçe Camii’nde hazırlık yapıldı. Ancak Başbakan Erdoğan son anda Yıldız Hamidiye Camii’ni tercih etti. Bu değişikliğin nedeninin Taksim'de sabah 05:00'den bu yana devam eden Gezi Parkı müdahalesi olabileceği akıllara geldi.

Erdoğan, Cuma namazı için Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nden son anda çıktı. Erdoğan için Dolmabahçe Camii’nde de hazırlık yapıldı. Ancak Erdoğan son anda ters istikametteki Yıldız Hamidiye Camii’ni tercih etti.

Namazını kılar kılmaz camiden çıkan Başbakan Erdoğan yanında Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’la birlikte yeniden ofise döndü. Erdoğan, için cami içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan camiden çıkarken çevik kuvvet polisi çevrede daha sıkı güvenlik tedbiri aldı.

Başbakanla birlikte namaz kılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu habercilerin arasından hızlıca geçerek makam aracına bindi, soruları yanıtlamadı.

Başbakan Erdoğan'ın son anda yaptığı bu değişikliğin nedeninin Taksim'de sabah erken saatlerden bu yana devam eden Gezi Parkı arbedesi olabileceği ileri sürüldü.

(DHA)