Gezici pompayla "10 numara" servis

İzmir'de düzenlenen operasyonda, kasasının içine kurulan özel düzenek sayesinde başka araçlara "10 numara yağ" olarak bilinen kaçak akaryakıt nakleden kamyonete el konuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'de düzenlenen operasyonda, kasasının içine kurulan özel düzenekle başka araçlara kaçak akaryakıt aktarılan kamyonete el konuldu. Işıkkent Semti'ndeki bir tır garajında kaçak akaryakıt satıldığını tespit eden İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Ekipler, garajdaki bir kamyonetin kapalı kasasından çıkan pompa ile başka bir araca akaryakıt aktarımının yapıldığını belirledi.

İncelemede, kasasının içinde muhafaza edilen "10 numara yağ" olarak bilinen kaçak akaryakıtın, kurulan düzenekle pompa aracılığıyla başka araçlara aktarımının yapıldığı ortaya çıktı. Operasyonda, yaklaşık 4 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi, kamyonet ve içindeki düzeneğe de el konuldu. Olayla ilgili ifadesi alınan iki kişi hakkında işlem yapıldı.

İlk kez rastlanıyor

Yetkililer, "10 numara yağ" olarak bilinen kaçak akaryakıtın, genelde akaryakıt istasyonlarına kurulan düzenekler vasıtasıyla piyasaya sürüldüğüne dikkati çekerek, ilk kez bir aracın içine kurulan düzenekle karşılaştıklarını ifade etti. Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer, bu tür kolay yoldan para kazanarak Türkiye ekonomisini olumsuz yönde etkileyen kişilere karşı operasyonların devam edeceğini bildirdi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir