Ghizzoni, UniCredit Group'un CEO vekili oldu

Yapı Kredi'de Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ghizzoni, UniCredit Group Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Bankacılık Operasyonları'nın başında bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Yapı Kredi'de Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürüten Federico Ghizzoni, UniCredit Group Üst Yönetici (CEO) Vekili olarak atandı.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, UniCredit Group'un Yapı Kredi'nin ana hissedarlarından birisi olma sürecinde önemli ve aktif rol oynayan Ghizzoni'nin, önümüzdeki dönemde UniCredit Group'un en üst düzeyde görev alan isimlerinden biri olacağı belirtildi.

Açıklamada, Koç Finansal Hizmetler'de 2003'te çalışmaya başlayan Ghizzoni'nin, 2005-2007 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyesi ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Vekili (COO) olarak da görev yaptığı kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, Parma Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden dereceyle mezun olduktan sonra kariyerine UniCredit Group'ta müşteri ilişkileri yönetmeni olarak başlayan Federico Ghizzoni, 1992 yılında bankanın Londra'daki ofisinin genel müdürlüğüne atandı, 1995'te ise UniCredit Group'un Singapur'daki faaliyetlerinin başına getirildi. 2003'te Koç Finansal Hizmetler'de çalışmaya başlayan Ghizzoni, 2005-2007 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyesi ve COO görevlerinde bulunarak Yapı Kredi ve UniCredit Group'un birleşme süreçlerinde aktif rol oynadı.

Ghizzoni, Mart 2009'dan bu yana UniCredit Group Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Bankacılık Operasyonları'nın başında bulunuyor. 54 yaşındaki Ghizzoni, halen Yapı Kredi'de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürüyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir