Giresun'da etkili yağış can aldı

Çöken yolda otomobili Kotana Deresi'ne düşen ve sulara kapılan bir kişi öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GİRESUN- Giresun'un Dereli ilçesinde etkili yağışın ardından otomobiliyle suya kapılan kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Kurtulmuş köyü Kotana Köprüsü mevkisinde, Lokman Güven (52) yönetimindeki otomobil, şiddetli yağmur sonrası çöken yoldan Kotana Deresi'ne devrilerek akıntıya kapıldı.

Otomobil, olay yerinden yaklaşık 500 metre aşağıda derede çamura saplanmış bulundu.

Kazada hayatını kaybeden Lokman Güven'in cesedi, Dereli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Güven'in bölgedeki HES inşaatında işçi olarak çalıştığı öğrenildi.

Öte yandan Giresun'un Yağlıdere Kaymakamı İsmail Özkan,  ilçede dün akşam başlayan şiddetli yağışın ardından Kanlıca köyü yolu ile Üçtepe beldesine ulaşım sağlayan grup yolunun heyelan nedeniyle kapandığını kaydetti.

Yaylalardan dönen yaklaşık 40 kişinin heyelan nedeniyle yolu kapanan Akpınar köyünde mahsur kaldığını ifade eden Özkan, bu  vatandaşlara ulaşılabilmesi için İl Özel İdaresi ve Üçtepe Belediyesine ait iş makineleriyle yol açma çalışması başlatıldığını belirtti.

Karadeniz Sahil Yolu'nda heyelan meydana geldi

Rize'de etkili olan şiddetli yağış sonucu Karadeniz Sahil Yolu Limanköy geçişinde heyelan oluştu. Karayolları ekiplerince başlatılan çalışma sonucu ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

Karadeniz Sahil Yolu'nun çeşitli noktalarında meydana gelen ufak çaplı toprak kaymaları da Karayolları ekiplerinin müdahalesi sonrası temizlendi.

Merkeze bağlı Piri Çelebi ve Yeniköy mahallelerinde ise aşırı yağış nedeniyle yolda çökmeler oluşurken bazı iş yerlerini de su bastı. Piri Çelebi Mahallesi Ziraat Yokuşu, yoldaki çökmeler nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Öte yandan, merkeze bağlı Dörtyol köyünde derenin taşması sonucu Abdullah Şafak'a ait 3 katlı evde bulunan vatandaşlar mahsur kaldı. İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu evde mahsur kalanlar kurtarıldı. Dörtyol Camisi'nde ise sel sularından dolayı hasar meydana geldi.

27 grup ve köy yolu kapandı

Giresun'da etkili yağışın yol açtığı sel ve heyelan nedeniyle Güce, Çanakçı, Dereli, Yağlıdere ve Doğankent ilçelerinde toplam 27 grup ve köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Hasar belirleme çalışmalarının devam ettiği bildirilen Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yaızlı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güce ilçesinde 4 köy yolu ulaşıma kapalıdır. Dereli ilçesi Dereli-Kümbet yolu Kotana mevkisinde heyelana bağlı olarak ulaşıma kapalıdır. Güdül köyünde 1 ev heyelan tehdidi altındadır. Dereli merkezde bir ev muhtemel su baskınına karşı önlem olarak boşaltılmıştır. Çanakçı ilçesinde heyelan nedeniyle kapanan Karabörk-Kahraman grup yolu ulaşıma açıldı. Kuşköy, Deregözü, Düzköy, Çağlayan, Kahraman, Akköy ve Bakımlı köy yolları heyelan nedeniyle ağır hasarlıdır. Yağlıdere ilçesi, Yağlıdere–Üçtepe-Akpınar kara yolu dere tahribatı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğundan bu yoldan ulaşımı sağlanan 14 köye ulaşım sağlanamamaktadır. Doğankent ilçesinde 8 köy yolu ulaşıma kapalıdır. Doğankent-Kürtün Devlet Yolu, Üçtaş köyü mevkisinde ulaşıma kapalıdır."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir