Global Liman halka açılıyor

Global Liman İşletmeleri toplam 50 milyon lira nominal değerdeki paylarını halka arz etmeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Global Liman İşletmeleri A.Ş. (Global Liman), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmek üzere başvuruda bulundu.

Global Liman'dan yapılan açıklamada, Global Yatırım Holding A.Ş'nin (Global Yatırım) yüzde 99,99 oranında iştiraki olan Global Liman'ın halka açılacağı belirtildi.

Halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İMKB'ye başvuruda bulunan Global Liman'ın 40 milyon lira nominal değerli payları mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak sermaye artırımı suretiyle, Global Yatırım'ın sahip olduğu 10 milyon lira nominal değerli paylarının ise ortak satışı suretiyle olmak üzere toplam 50 milyon lira nominal değerli paylarının halka arz edilmesinin planlandığı bildirildi.

Halka arzda yeterli talep gelmesi durumunda Global Yatırım'a ait 7 milyon 500 bin TL nominal değerli payların ek satışa konu olabileceği dile getirilen açıklamada, ek satış hakkının kullanılması durumunda Global Liman'ın halka açıklık oranının yüzde 46 olacağı kaydedildi.

Halka arzın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. öncülüğünde oluşturulacak bir konsorsiyum tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.

Global Liman İşletmeleri Genel Müdürü Saygın Narin, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de, Global Liman'ın istikrarını ve büyüme potansiyelini yatırımcılarla paylaşmak için halka açılıyoruz. Yüzde 40 pazar payına ulaşarak Türkiye'nin deniz kapısı olan Global Liman'ın Borsa'da yer almasını karlılık ve büyüme anlamında önemli görüyoruz" ifadesini kullandı.

Global Liman çatısı altında Ege Ports, Port Akdeniz ve Bodrum kruvaziyer limanı bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir