Global markalardan '.istanbul'a yoğun ilgi

İBB tarafından hizmete sunulan ".istanbul" ve ".ist" alan adlarını BBC, BMW, Versace ve WhatsApp'ın da aralarında olduğu global markalar aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya AŞ tarafından internette hizmete sunulan ".istanbul" ve ".ist" alan adları dünya markalarından ilgi gördü.

Medya AŞ Genel Müdürü Bekir Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, BMW, Versace, WhatsApp gibi markaların ".istanbul" ve ".ist" alan adlarını aldığını, yakında Türkiye'de faaliyet gösteren diğer global markaları da aynı alan adı uzantıları ile internette görmeye başlayacağımızı ifade etti. 

Kaplan, .istanbul ve .ist uzantılı alan adını ilk satın alan şirketin BBC olduğunu belirterek, BBC'nin ardından BMW, Versace, WhatsApp gibi markaların da kayıt olduklarını belirtti.

Dünyaca ünlü markaların listenin başında yer almasının şaşırtıcı olmadığını vurgulayan Kaplan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'ın 27 Ocak'taki ilk tanıtım toplantısında ifade ettiği gibi bu uygulamamız, küresel dünyanın güçlü markalarının, bir dünya markası olan İstanbul ile birlikte tanımlanma, İstanbul ile hatırlanma isteklerine fazlasıyla cevap vermeye başladı" ifadelerini kullandı. 

.istanbul ve .ist yeni üst düzey alan adlarının, İstanbul'un ticaret ve turizm alanındaki avantajlarını da küresel ölçekte yaygınlaştıracağını aktaran Kaplan, 2016 sonuna kadar 100 bin kullanıcı hedeflediklerine dikkati çekti.

Konu ile ilgili günde 300'e yakın başvuru aldıklarını belirten Kaplan, şöyle devam etti: 

"İBB Beyaz Masa'nın 153 numaralı çağrı merkezi de gün boyu .istanbul ve .ist başvuruları için çalıyor. Medya AŞ'nin .istanbul ve .ist alan adlarının yetkili merkezi kayıt kurumudur. Alan adı kaydetme veya yenileme işlemleri burada yapılmıyor. Kayıt için gelen başvuruları yetkili kayıt operatörlerine yönlendiriyoruz. Ayrıca .istanbul ve .ist üst düzey alanlarına kayıt başvurusunda bulunmak isteyen marka temsilcileri, 'www.nic.istanbul' adresinde belirtilen yetkili ve akredite kayıt operatörleri aracılığıyla .istanbul ve .ist alan adlarına kayıt veya yenileme işlemlerini yaptırabilirler."

Bu konularda ilginizi çekebilir