Gökten bedava internet geliyor

Facebook'un İnsansız hava araçları milyarlarca insana bedava internet dağıtacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Facebook, milyarlarca insana bedava interneti havadan ulaştıracak. Aquila isimli özel İHA'lar ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı.

Sosyal medya devi Facebook'un 2013 yılında başlattığı Internet.org projesi kapsamında geliştirilen insansız hava araçlarının (İHA) Londra'daki ilk test uçuşu başarıyla tamamlandı. Bu İHA'lar sayesinde Facebook dünya genelinde interete erişimi olmayan kimsenin kalmamasını planlarken, 5.5 milyar insanın bu olanaktan faydalanması öngörülüyor.

Adını Yunan mitolojisinden aldı

New York Times'ın haberine göre Aquila ismini alan bu özel İHA'ların ismi Yunan mitolojisinde Zeus'un şimşeklerini taşıdığına inanılan kartaldan geliyor. 18 bin ila 20 bin metre yükseklikten uçabilen bu özel İHA'larküçük bir araçtan bile hafif ve bir Boeing 737 ağırlığında...

Test sürüşünün ardundan ilk uçuşların bu yaz aylarında yapılması beklenirken, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, kendi hesabından şu sözleri paylaştı:

"2013 yılında hayata geçirdiğimiz ve dünyayı birbirine bağlamayı planladığımız Internet.org projesi kapsamında İHA'larımızın ilk uçuşunun başarıyla tamamlandığını söylemek isterim. Boeing 737'den biraz daha büyükçe olan ve enerjisini güneş panellerinden alan bu özel İHA'lar aylarca kesintisiz uçabiliyor. Özellikle internete ulaşamayan kesime bu şekilde interneti taşıyacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir