Gökyüzünün gizemli dünyası çocuklara sağlık getirecek

McDonald’s Çocuk Vakfı, metinleri Alp Akoğlu tarafından kaleme alınan ve Ayşe İnan Alican tarafından hazırlanan ‘Gökyüzünü Tanıyalım” temalı 2014 takvimden sağlanan geliri çocukların sağlığı için değerlendirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - McDonald’s Çocuk Vakfı takvimi, 2014 yılında gökyüzünün gizemli dünyasına adım attı.

McDonald’s Çocuk Vakfı yararına satışa sunulan geleneksel yılbaşı takvimi ile bu yıl çocuklar gökyüzünün gizemli dünyasına adım atıyor. Metinleri Alp Akoğlu tarafından kaleme alınan ve illüstrasyonları Ayşe İnan Alican tarafından hazırlanan 2014 Takvimi, tüm çocukları evrende keyifli bir yolculuğa çıkaracak.  

14 yıldır çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler gerçekleştiriyor

Gelirlerinin önemli bir bölümünü McDonald’s restoranlarında satılan takvim ve özel ürünlerin yanı sıra restoranların yaptığı bağışlardan sağlayan McDonald’s Çocuk Vakfı, faaliyete geçtiği 1999 yılından beri çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler hayata geçiriyor.

McDonald’s Çocuk Vakfı’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği 45 proje ile çocuk sağlığı alanında önemli çalışmalar yaptığını belirten McDonald’s Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Dölek Başarır; “Bugüne kadar aile odalarından, çeşitli çocuk servislerinin tefrişine, göz tarama çalışmalarından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hastane dersliklerinin yeniden yapılandırılmasına uzanan faaliyetlerimiz için 1,5 milyon doları aşkın kaynak ayırdık. Gerçekleştirdiğimiz projelerle bugüne kadar 200 bine yakın çocuk ve ailesine ulaştık. McDonald’s Çocuk Vakfı olarak çocuklarımıza daha mutlu ve sağlıklı yaşam sağlayacak çalışmalar yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

2014 Takvimi, gökyüzünü tanıtıyor 

Her yıl çocukların ilgisini çeken ve onların konu ile ilgili bilgi düzeyini artırmaya yönelik takvimler hazırlayan McDonald’s Çocuk Vakfı, bu yıl da çocukları evrende keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

McDonald’s Çocuk Vakfı’nın 2014 takviminde; ‘Güneş Sistemimiz’, ‘Yıldızımız Güneş’, ‘Yıldızların Doğduğu Yer: Orion’, ‘Evrenimiz’, ‘Bir Yıldızın Son Gösterisi: Sarmal Bulutsu’, ‘Gökadamız Samanyolu’, ‘Gökyüzündeki Kahramanlar: Takımyıldızlar’, ‘Kutupyıldızı Nasıl Bulunur?’, ‘Kuyrukluyıldızlar’, ‘Akanyıldızlar’, ‘Ay’ın Halleri’, ‘Güneş ve Ay Tutulmaları’; konuları yer alıyor. Alp Akoğlu tarafından kaleme alınan metinleri Ayşe İnan Alican tarafından hazırlanan çizimler tamamlıyor.  

Takvim alanlara her ay için bir bedava ürün McDonald’s’tan

Her yıl olduğu gibi, takvim satın alanlar, takvimin içindeki 12 farklı kuponla her ay değişik bir McDonald’s ürününü ücretsiz olarak alabilecekler. İçinde ayrıca çocukların çok sevdiği rengarenk çıkartmalar da bulunan takvim McDonald’s restoranlarında 5 liradan satışa sunuluyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir