Gölcük'te ev ve iş yerlerini su bastı

Dün akşamdan bu yana yağışların devam ettiği Gölcük'te ev ve iş yerlerini su bastı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde metrekareye 84 kilogram yağış düşerken bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Derince'de ise yıldırım düşmesi sonucu evinde çıkan yangını söndürmeye çalışırken dumandan zehirlenen bir kişi öldü.

Kent genelinde gece başlayan ve sabaha karşı etkisini artıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağış nedeniyle Gölcük'ün Değirmendere, Dumlupınar ve Kavaklı mahallelerinde mazgallar tıkanınca yağmur suları, bazı ev ve iş yerlerine doldu.

Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine olay yerine sevk edilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince ev ve iş yerlerine dolan yağmur suları tahliye edildi. Derince ilçesinin Çenedağ Mahallesi'nde ise birkaç ev ve iş yerine dolan yağmur suları motopomplarla temizlendi.

Bu arada, Derince Esentepe Mahallesi Efe Sokak'ta Bünyamin Cingi'ye ait evin çatısında yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangına müdahale etmeye çalışırken dumandan zehirlenen Cingi, kaldırıldığı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Evdeki yangın ise olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Öte yandan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, saat 11.00 itibariyle Gölcük'te metrekareye 82, İzmit'te 46 ve Gebze'de 6,4 kilogram yağışın düştüğünü bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir