Gong bu kez İhlas Yayın için çaldı

İhlas Yayın Holding hisseleri İMKB Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İhlas Yayın Holding hisseleri İMKB Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, seans salonunda gerçekleştirilen gong töreninde yaptığı konuşmada, bugün 17. şirketin halka arzının gerçekleştirildiğini belirterek, İhlas Yayın Holding'in başarılı bir halka arz yaptığını, 11 bin civarında yatırımcı sayısına ulaşıldığını söyledi.

Halka arz işleminin 30'u geçtiğine işaret eden Erkan, "Şirket sayısı açısından ise bu yıl en az 25'i bulabiliriz. Başvurular ve elimizdekileri dikkate aldığımızda rahatlıkla 25'e ulaşabiliriz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Erkan, İhlas Yayın Holding'in halka arzından sonra halka açıklık oranının yüzde 28,75'e çıktığını, toplam piyasa değerinin 276 milyon lira, halka açık kısmının değerinin ise 74 milyon 750 bin lira civarında olduğunu bildirdi.

SPK Başkanı Vedat Akgiray da Türkiye'nin her tarafından halka arzlar konusunda ilgi olduğunun altını çizerek, sermayenin böylelikle tabana yayılmasının daha da kolaylaştığını vurguladı.

5 katından fazla talep geldi

İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahid Ören de 5 ay önce İhlas Gazeteciliğin halka arzını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, 17 halka arz içinde arz-talep açısından başarılı bir performans gösterdiklerini ifade etti.

Halka arzda 5 katından fazla taleple karşılaştıklarını belirten Ören, 2011 yılında inşaat ve pazarlama alanındaki şirketleri de halka arz etmeyi planladıklarını bildirdi.

Törende, konuşmaların ardından Akgiray, Erkan ve Ören gong vuruşu yaparak şirket hisseleri İMKB'de işlem görmeye başladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir