”Gönül Köprüsü Türkiye'nin sınırlarını da aşacak”

Bakan Çelik, Gönül Köprüsü Projesinin bu yılla sınırlı kalmamasının istendiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığı ve Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen "Gönül Köprüsü Projesi"nin, önümüzdeki yıl Türkiye'nin sınırlarını da aşacağını ifade etti.

Çelik, proje kapsamında Şanlıurfa'dan İstanbul'a gelen son öğrenci grubu için Baltalimanı'ndaki bir restoranda düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, sevginin olmadığı, kin, nefret, haset ve kıskançlığın bulunduğu bir dünyada çocuk yetişemeyeceğini ifade ederek, "Gönül Köprüsü Projesi" ile Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına çocukların giderek, görerek öğrendiklerini anlattı.

"Çocuklar, gönül dolusu sevgiler yaşıyor, eğlenerek, görerek ve paylaşarak öğreniyorlar" diyen Çelik, 81 ilin valisinin de projeye gönüllerini koyarak, destek verdiklerini ifade etti.

Projenin bu yılla sınırlı kalmamasının istendiğini söyleyen Çelik, kendisinin de bu temennilere katıldığını ve şimdiden gerekli anlaşmalara hazırlık yaptıklarını anlattı.

"Gönül Köprüsü Projesi, önümüzdeki yıl Türkiye'nin sınırlarını da aşacak" diyen Çelik, Türk öğrencilerini ABD'den Avrupa'ya dünyanın pek çok ülkesine göndermek istediklerini, gönülden gönüle iletişimi sınırların dışına taşıyacaklarını kaydetti.

Proje kapsamında üzerinde "Gönül Köprüsü" yazan yüzlerce otobüsün Türkiye'nin bir ucundan öteki ucuna hareket ettiğini belirten Çelik, hiçbir öğrencinin burnu kanamadan bu projeyi tamamlamak istediklerini, ancak Hatay'da Muhammed Çalışlar adlı bir öğrencinin Iğdır'dan gelen bir ekibe ev sahipliği yaptığı sırada boğulma tehlikesi geçiren bir arkadaşını denizde kurtarmak isterken hayatını kaybettiğini ve "projenin bir şehit verdiğini" anlattı.

Bakan Çelik, Çalışlar'ın ailesini aradığını, başsağlığı dileğinde bulunduğunu anlatarak, Hatay'da yapılan bir liseye Muhammed Çalışlar'ın ismini vereceklerini söyledi.