Gönül, Rasmussen ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Gönül, Avustralya Savunma Bakanı Faulkner ve Portekiz Savunma Bakanı Silva ile de ayrı ayrı görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile görüştü.
Milli Savunma Bakanı Gönül, Rasmussen'i, görüşmenin gerçekleşeceği İstanbul Kongre Merkezi Tophane Salonu'nun girişinde karşıladı. Heyetler arası görüşmenin başlangıcında konuşan Gönül, toplantının İstanbul'da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Rasmussen de gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti. Görüşme, kısa süre görüntü alınmasının ardından basına kapalı yaklaşık yarım saat sürdü.
Bu arada, Vecdi Gönül, Avustralya Savunma Bakanı John Faulkner ve Portekiz Savunma Bakanı Agusto Santos Silva ile de ayrı ayrı görüştü. Basın kapalı gerçekleşen görüşmeler yaklaşık 20'şer dakika devam etti.
Savunma bakanları akşam yemeğinde bir araya gelecek
Öte yandan, NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in başkanlığında ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün ev sahipliğinde yarın yapılacak olan NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantıları için İstanbul'a gelen üye ülkelerin savunma bakanları, İstanbul Kongre Merkezi Beylerbeyi Salonu'nda bu akşam çalışma yemeğinde bir araya gelecek. 
ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in de aralarına bulunduğu 28 İttifak üyesi ülkenin savunma bakanlarını buluşturacak toplantılar çerçevesinde ilk olarak yarın sabah "Kuzey Atlantik Konseyi" oturumu gerçekleştirilecek. Oturum, NATO Genel Sekreteri Rasmussen ve Milli Savunma Bakanı Gönül'ün konuşmalarıyla başlayacak. 
Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla "Kuzey Atlantik Konseyi ve NATO Dışı ISAF Katılımcıları" toplantısı yapılacak.
Toplantıların ardından NATO Genel Sekreteri Rasmussen basın toplantısı düzenleyecek.
Bu arada, NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantıları dolayısıyla sıkı güvenlik önlemleri alındı. Toplantıyı, önceden akredite olan basın mensupları kimliklerini ibraz ettikten sonra aldıkları kartlarla izleyebiliyor. 
Basın mensuplarının, kamera, fotoğraf makinesi, diz üstü bilgisayarları kontrol edildikten sonra güvenlik etiketleri yapıştırıldı. 
Bu konularda ilginizi çekebilir