Google for Work İş dünyasının IT dönüşümünü hızlandırıyor

Kurumlara her yerden ve her cihazdan güvenli bir şekilde çalışma olanağı sağlayan Google'ın yeni ürünü Google for Work, bulut teknolojisinin gücünden yararlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Mobilitenin ve bulut teknolojisinin gücünden yararlanan yepyeni bir kavram Google for Work... Kısaca, her büyüklükteki işletmeye teknolojiyi uygun maliyetlerle sunuyor diyebileceğimiz Google'ın bu yeni ürünü, işletmeler için önemli avantajlar sunarak, IT dönüşümünü hızlandırmaya da büyük katkı sağlıyor. Google for Work Ülke Müdürü Önder Güler ile bu yeni kavramın detaylarını konuştuk... 

Google for Work yepyeni bir kavram. Bu çerçevede kurumlara ne gibi çözümler sunuyorsunuz? 

Günümüzde iş yapma biçimleri hızla değişiyor. Google, bireylere sunduğu esneklik, yaratıcılık, seçme özgürlüğü ve verimlilik avantajlarını Google for Work ile iş dünyasına da getiriyor. Google for Work, teknoloji kullanımını iş ortamında da ev ve özel hayatımızdaki kadar keyifl i, hızlı ve kolay hale getirirken yeni nesil çalışma kültürünü de temsil ediyor. İnternetin ve mobil dünyanın içinde doğan ve büyüyen, geleneksel e-postayı neredeyse kullanmayan, her türlü hizmeti bulut tabanlı servislerden ve mobil cihazlardan alıp rahatlıkla kullanan yeni bir neslin iş hayatına katıldığı günümüzde Android for Work bu yeni yaşam biçiminin iş dünyasındaki temsilcisi. 

Mobilitenin ve bulut teknolojisinin gücünü kurumların hizmetine sunan Google for Work kurumlara her yerden, her cihazdan ve her zaman verimli ve güvenli bir şekilde çalışma olanağı veriyor. Google for Work kapsamındaki Google Apps for Work, Google Cloud, Google Maps, Chromebook, Gmail ve Google Drive gibi yenilikçi çözümler, halen dünyada yaklaşık 5 milyon işletme tarafından kullanılıyor. Google for Work çözümleri, Fortune 500 sıralamasında yer alan şirketlerin yüzde 60’ından fazlası tarafından tercih edilmiş durumda. 

KOBİ segmentinde IT ile dönüşüm konusunda kat edilmesi gereken bir yol var. Google'ın buna katkısı nedir? 

Google for Work kapsamındaki çözümler sadece büyük ölçektekilere değil, her sektörden ve her ölçekteki kurumlara benzersiz avantajlar sunmakta. Google for Work’ün her yerden birlikte çalışmaya olanak veren çözümleri kurumlara ihtiyaç duydukları çevik ve yaratıcı iş yapma biçimini veriyor. Bunu güvenli ve kolay yönetilir bir altyapı ile sağlıyor. Bu sayede küçük ve orta boy şirketler başta olmak üzere tüm kurumlar teknolojiyi uygun maliyetle en etkin bir şekilde kullanabiliyor. 

Google for Work’ün "kullandığın kadar öde" modeli ile işletmeler hangi alanda faaliyet gösteriyor olurlarsa olsunlar, iş trafiğinde yaşanan dönemsel dalgalanmaları kolayca yönetebiliyor, lokal altyapı, sunucu, bakım, güvenlik, depolama, veri merkezi, personel ve işletme masrafl arından tasarruf edebiliyor. İşletmeler Google’ın yenilikçi servisleri sayesinde sektörel ya da kendilerine özel hızlı büyüme veya ani küçülme durumlarına, iş hacmindeki dönemsel dalgalanmalara hızla adapte olma yeteneği kazanıyor. Bunlar, özellikle KOBİ’lerin IT dönüşümünü hızlandıran ve kolaylaştıran çok önemli avantajlar. 

Google olarak kurumların terzi işi çözüm taleplerine yanıt verebiliyor musunuz? 

Google for Work çözümlerine geçmek isteyen kurumlara bu hizmetlerden en verimli şekilde nasıl faydalanabilecekleri konusunda yardımcı olan bir ekibe ve alanında uzman iş ortaklarına sahibiz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için kurulum ve işletim süreçlerinin her aşamasında onlarla birlikte çalışıyor ve gerekli özelleştirmeleri yapıyor, Google for Work çözümlerini maksimum verimlilikte kullanmalarına yardımcı oluyoruz. 

Android for Work, kurumların arayışlarına ne gibi faydalarla cevap veriyor? 

Günümüzde iş dünyası için en önemli gereksinimlerden birisi de mobilite. Özellikle yaygın bir sahada faaliyet gösteren şirketler için mobilite büyük önem taşıyor. Ofiste ya da bilgisayar başında sabit çalışma prensibi ile geliştirilmiş olan çözümler bugünün iş dünyası için bir tür ayak bağı oluşturuyor. Google’ın cihaz üreticilerine, çözüm ve uygulama geliştiricilere yönelik programı olan Android for Work, kurumlara uygulamalar, servisler ve cihazlardan oluşan zengin bir set sunuyor. Google, Android for Work ile CIO’lara güvenli, esnek, ekonomik ve tümleşik bir mobilite platformu sağlamayı hedefl iyor ve mobilitenin olanaklarını Android platformunun sağladığı gelişmiş güvenlik ve esneklikle kullanmak isteyen her ebattaki tüm işletmeler için büyük avantajlar sağlıyor. 

Kullanıcılarımızın bir mobil platformdan bekledikleri tüm esneklik ve seçimlere sahip olmalarını hedefliyoruz. Android, karmaşık dosyalar üzerinde ortak çalışmaktan tutun, mobil işletim sistemlerinin özel donanımlara entegrasyonuna varıncaya kadar geniş yelpazede olanaklara ve esnekliğe sahip tek çözüm platformu niteliğinde. Android for Work ile, bir kuruma ait olan bir Android cihazda, işle ilgili veriler tamamen ayrılmış ve şifrelenmiş bir yapıda işleniyor. Kurumların BT yöneticileri için Android cihazlarının yönetimi de oldukça kolay. Bu sayede kişisel uygulamalar, işle ilgili kritik verilere ulaşamıyor. Ek olarak, “cihaz sahibi” modu da sunan Android for Work, BT yöneticilerine gerektiğinde kullanıcıların kişisel verilerine dokunmadan işle ilgili verilerin uzaktan kontrolünü sağlama imkanı veriyor. 

Google servisleri güvenlik açısından değerlendirildiğinde kurumlara neler sunuyor? 

Verilere her yerden, her zaman, her cihazdan birlikte çalışmaya olanak veren, bunu yaparken de kullanıcıyı esas alan Google için sunduğu çözümlerin güvenliği, en büyük önceliklerden biri. Yüksek bir bilgi işlem kapasitesi sağlamanın yanı sıra benzersiz bir performansa ve verimliliğe sahip iş uygulamaları sunan Google, endüstrinin en yüksek güvenlik standartlarını kullanıyor. Google böylece bireysel kullanıcılarının olduğu gibi kurumsal kullanıcılarının da kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışmasını garanti ediyor. Hem kullanıcılar hem BT yöneticileri açısından güçlü bir çözüm olan Google for Work bulut teknolojilerinin gerçek gücünü kurumların hizmetine sunuyor.