Google ve Microsoft'un "Startup Weekend"i Ankara'da düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



ANKARA  - Google ve Microsoft sponsorluğunda girişimciliğin desteklenmesi için çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen, girişimci adaylarının projelerini geliştirme imkanı bulduğu "Startup Weekend" etkinliği, 5-7 Ekim 2012 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nca (TEPAV) yapılan yazılı açıklamada, Startup Weekend Ankara'nın, TEPAV'ın koordinatörlüğünde sürdürülen "Küresel Girişimcilik Programı - Türkiye" kapsamında TOBB ETÜ ve Viveka İnkübasyon Merkezi işbirliğinde düzenleneceği kaydedildi.
Etkinlikte seçilecek 10 ekibin, 54 saat boyunca 15 mentorun desteğiyle fikirlerini örnek ürün aşamasına getirmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Ücretsiz olan etkinliğe "ankara.startupweekend.org" adresi üzerinden başvuru yapmanın mümkün olduğu belirtilen açıklamada, başvuracak adaylarda iş fikri şartı aranmazken, mobil fikirleriyle başvuracak girişimci adaylarının ise hali hazırda üzerinde çalışmakta olduğu projelerin değerlendirmeye alınmayacağı bildirildi.

"Türkiye'de ikinci, Ankara'da ilk"

Açıklamada, Startup Weekend'in, Moğolistan'dan Güney Afrika'ya, İngiltere'den Brezilya'ya dünya çapında 70'in üzerinde ülkede düzenlendiği ve 45 binin üzerinde girişimciye ulaşan küresel ve kar amacı gütmeyen bir etkinlik olduğu belirtildi.
Etkinliğin, daha önce Türkiye'de geçen yılın Aralık ayında İstanbul'da yapıldığı, Ankara'da ise ilk defa gerçekleşeceği ifade edildi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir