Google'dan en çok 'Muhteşem Yüzyıl'ı aradık

Google aramalarında Türkiye'de genel aramalarda en fazla artış olan kelimelerde ilk 3 sırayı, "Muhteşem Yüzyıl", "e-devlet", "Adını Feriha Koydum" yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Google'da 2011 yılında Türkiye'deki genel aramalar içinde en fazla arama artışı olan kelimelerde ilk 3 sırayı, Muhteşem Yüzyıl, e-devlet, Adını Feriha Koydum aldı.
Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, Google Plus üzerinden yapılan görüşme ile Google tarafından her yıl, yıl içinde aramalarda yükselen trendlerin açıklandığı Zeitgeist sonuçlarını açıkladı.
Google Zeitgeist 2011 Yılı Yükselen Arama Trendleri'ne göre, dünyada 2011 yılında araması en fazla artan kelimelerde ilk sırayı Rebecca Black, ikinci sırayı Google Plus aldı.
Türkiye'de genel aramalarda en fazla arama artışı olan kelimeler, Muhteşem Yüzyıl, e-devlet, Adını Feriha Koydum, Trendyol, Aşk Tesadüfleri Sever, Acunn, Wolfteam, İncir Reçeli, Defne Joy Foster ve Aref olarak sıralandı.
Zeitgeist
Google her gün arama motoruna yazılan milyonlarca sorguya dayanarak Zeitgeist'i (Almanca'da 'zamanın ruhu') derliyor. Yıl sonu açıklanan Zeitgeist'e ek olarak, 2011 yılının global, bölgesel, geçmiş ve şimdiki arama trendlerine bakış sağlayan başka araçlar bulunuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir