Görüşmenin içeriği Gezi ve Suriye

Başbakan Erdoğan ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama, yaptıkları telefon görüşmesinde, Suriye'de Esad rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığına işaret ederek, siyasi çözüm için Türkiye ve ABD'nin birlikte çalışmaya, Suriye Koalisyonunu ve Yüksek Askeri Konseyini desteklemeye devam edeceklerini belirttiler.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yayımlanan basın açıklamasına göre, Erdoğan, akşam saatlerinde ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.  Ağırlıklı olarak Suriye meselesinin ele alındığı görüşmede, bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunulduğuna yer verilen açıklamada, G8 Zirvesi'ndeki Suriye gündemi ve 2. Cenevre Toplantısı'nın hazırlıklarının da değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İki lider, Esad rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığına işaretle, siyasi çözüm için Türkiye ve ABD'nin birlikte çalışmaya, Suriye Koalisyonunu ve Yüksek Askeri Konseyini desteklemeye devam edeceklerini belirtmişler; terörizmle mücadele konusunda da ortak çalışma ve koordinasyonun süreceğini ifade etmişlerdir.

Toplantı ve gösteri özgürlüğü

Başbakanımız Sayın Erdoğan, görüşme vesilesiyle Gezi Parkı’yla ilgili olaylar hakkında da ABD Başkanı Sayın Obama’ya bilgi vermiştir. İki lider, görüşme sırasında, basın ve ifade özgürlüğünün yanı sıra şiddet içermeyen toplantı ve gösteri özgürlüğünün de her iki ülkenin ortak değerleri arasında olduğunu vurgulamışlardır."

Bu konularda ilginizi çekebilir