GPS saldırıyı doğrulattı

Tatlıses saldırısının altından Abdullah Uçmak çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Saldırıyla ilgili polis 40 ayrı adrese yaptığı eş zamanlı baskınlarda, Uçmak’ın da aralarında bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Saldırıda kullanılan Kalaşnikof silah Uçmak’ın kadın arkadaşının evinde ele geçirilirken, otomobil Pendik’te bulundu. Otomobilde bulunan GPS cihazı ise saldırı anında otomobilin olay yerinde olduğunu kanıtladı.

Pazar gecesi saldırının ardından İstanbul polisi alarma geçti. Asayiş Şube, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi soruşturmaya katıldı. Emniyetin bilgi bankasından Tatlıses’le husumeti bulunan tüm şüphelilerin listesini çıkaran polisler dosyaları tek tek incelemeye aldı. Aynı zamanda Maslak ve çevre semtlerdeki tüm güvenlik kameraları toplanarak binlerce saat görüntü izlemeye alındı. Aramalar gece gündüz sürdü.

25 şüpheli incelemeye alındı

Suikast için ismi ön plana çıkan 25 şüphelinin ismi belirlendi ve mahkeme kararıyla teknik takip başlatıldı. 25 kişi adım adım izlendi ve şüpheli iki kişinin olaydan bir hafta önce saldırının gerçekleştiği Nurol Plaza çevresinde keşif yaptığı bilgilerine ulaşıldı.

Bunun üzerine polis önceki gün yine mahkeme kararıyla olay yerinin yakınlarındaki tüm baz istasyonlarının kayıtlarını inceledi. İki şüphelinin telefonlarının bir hafta önce bölgede sinyal verdiği ve sık sık telefon görüşmesi yaptıkları belirlendi.

Kimlikleri tespit edilen şüphelilerin Abdullah Uçmak’la da telefon konuşması yaptığı bilgisine ulaşıldı. Polis, güvenlik kameralarından otomobilin plakasının 34 BC 6696 olduğunu tespit etti ve kiralık olduğu bilgisine ulaştı.

Otomobilde kiralama şirketi tarafından çalınmaya karşılık GPS cihazı olduğu belirlendi. Polis, GPS kayıtlarında otomobilin saldırı zamanı olay yerinde olduğunu belirledi. Elde edilen bu bilgiler doğrultusunda şüpheliler tek tek belirlendi.

 Abdullah Uçmak da gözaltında

Tatlıses'e yönelik 1998'deki silahlı saldırı olayının azmettiricisi olarak yargılandığı davada ceza alan Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi, Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Uçmak'ın Pendik'teki bir adreste gözaltına alındığı öğrenildi.

Uçmak'ın avukatı konuştu

Gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın avukatı Ekrem Demirel, bu tür saldırı olaylarının ardından mağdurun eskiden husumeti bulunan kişilerle ilgili polisin çalışma yapmasının normal olduğunu, ancak henüz bu konuyla ilgili fazla söylenecek bir şey olmadığını kaydetti.

Uçmak'ın, Tatlıses ile ilgili iki dosyası bulunduğunu, bunlardan birinin kesinleştiğini, diğeriyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini anlatan Demirel, "Operasyondan önce kendisiyle görüştüm. Bana olayla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Olaya karışma, azmettirme, yönlendirme gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi" şeklinde konuştu.

Avukat Demirel, Abdullah Uçmak'ın geçen yıl Eylül ayında cezaevinden çıktığını hatırlattı.

Tatlıses'ten iyi haber

Tatlıses şarkı söyleyebilecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir