GS Capital Partners ve TPG Ontex'i satın aldı

Akyıldız, satışın yeni fırsatlar ve daha güçlü bir finansal desteğe sahip olmak anlamına geldiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Golman Sachs Capital Partners ve yatırım şirketi Texas Pacific Group, Türkiye'de Canbebe, Canped ve Canlady markalarıyla üretim yapan Ontex'i, satın aldı.

Ontex'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Belçikalı Ontex International, dünyanın önde gelen küresel yatırım bankacılığı, menkul kıymetler ve yatırım yönetimi firmalarından Goldman Sachs Capital Partners ve küresel-özel yatırım şirketi Texas Pacific Group (TPG) tarafından yönetilen yatırım fonlarına 1,2 milyar euro karşılığında satıldı.

Satış, Belçika'da şu ana kadar yapılan en büyük, Avrupa'da ise bu yıl içinde gerçekleşen en büyük satış işlemi olma özelliğini taşıyor.

1979 yılında Belçika'da kurulan, 9'u Batı Avrupa'da, 1'i Türkiye'de, 1'i Cezayir'de, 1'i Çin'de olmak üzere toplam 12 üretim tesisi bulunan Ontex'in,satış sürecinin, 2010 yılı bitmeden tamamlanması bekleniyor.

Ontex Group'un Türkiye ve Cezayir Bölgesi Departmanı olan Ontex Türkiye, Türkiye ve çevre ülkelerin perakende piyasasına Canbebe markası ile bebek bezi-bebek bakım ürünleri, Canped markası ile yetişkin hasta bezi ve Canlady markası ile hijyenik kadın pedi üretiyor ve ihraç ediyor. Ontex Türkiye'de 400, Ontex Global'de 4 binin üzerinde kişi istihdam ediliyor.

GS ve TPG, Ontex'in global anlamda konumunu geliştireceğini ve yeni pazarlarda büyümesini destekleyeceğini, yılın sonuna kadar Moskova ve Sidney'de yeni fabrikalar açma hazırlığında olduğunu açıkladı.

Canbebe, Canlady, Canped markalı ürünlerin üreticisi Astel Kağıtçılık, 2000 yılında Ontex Group'a katılarak, ticari unvanını değiştirerek, üretimine Ontex Türkiye olarak devam etmeye başlamıştı.

"Satış, daha güçlü finansal desteğe sahip olmak anlamına geliyor"

Ontex Türkiye Genel Müdürü Özgür Akyıldız, satışa ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Şirketimize yapılan bu yatırım, aynı zamanda Türkiye'ye de yapılan bir yatırımdır. Ontex Türkiye'nin gösterdiği gelişim ve bulunduğu coğrafya da, söz konusu yatırım kararında önemli bir yer teşkil etmiştir. Ontex Group'un GS ve TPG tarafından satın alınması sonrasında, gerek Ontex International, gerekse Ontex Türkiye şirket yönetiminde ve organizasyonunda hiçbir değişiklik öngörülmemekle birlikte, işleyiş bugünkü gibi devam edecektir.

Satış, tüm Ontex Group'ta olduğu gibi, grubun en önemli parçası olan Ontex Türkiye için de yeni fırsatlar ve daha güçlü bir finansal desteğe sahip olmak anlamına geliyor. Ontex Türkiye, mevcut konumunu geliştirmek ve güçlendirmek için büyük bir memnuniyet ve heyecan duyuyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir