Guardian'ın kehanetleri

Gazete, Polonya, Türkiye ve Brezilya'nın artan nüfuslarıyla güçlü olacaklarını, ABD'nin finansal problemlerinin 2010'lu yıllarda da süreceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiliz Guardian gazetesi, internetten ekonomiye, politikadan spora kadar gelecek çeyrek asırda birçok alanda olabilecekler konusunda 20 tahminde bulundu.

Jeopolitik konusunda, gelecek 25 yılda "Rakiplerinin ABD'ye karşı büyük riskler alacağını" yazan Guardian, Doğu'nun yükselişinin artarak devam edeceğini belirtti.

Dünyanın 2030 yılıyla birlikte mevcut durumundan daha karmaşık hale geleceğini kaydeden gazete, Polonya, Türkiye ve Brezilya'nın artan nüfuslarıyla güçlü olacaklarını bildirdi. "Yine de Amerika, büyük olasılıkla dünyadaki temel güç olmaya devam edecek" denilen makalede, 2010'lu yıllarda ABD'nin finansal problemlerinin süreceği ancak 2020'li yıllarla birlikte bu durumun düzeleceği kaydedildi.

İngiltere'de, 2010'lu yıllarda bir başka finansal krizin daha olabileceği tahmininde de bulunulan haberde, "Ancak 2035 ile birlikte, İngiltere artan nüfusuyla (Avrupa'da doğum oranı en yüksek ülke olacak), Avrupa'nın en dinamik ve zengin ülkesi olacak" denildi.

Haberde, Çin'deki siyasi çalkantının ve Çin'in ABD ile yaşayacağı sorunların gelecek 25 yılı belirleyeceği kaydedildi.

AIDS aşısı

Gelecek 25 yıl içinde birçok hastalığa çare bulunacağının da belirtildiği makalede, kızamık gibi hastalıkları önleyen ve zengin ülkelerde bulunan aşıların, fakir ülkelere de sağlanacağı ifade edildi.

AIDS hastalığının yayılmasını önleyici aşının da geliştirileceği tahmininde bulunulan haberde, aşının halihazırda Tayland'da denendiği hatırlatıldı.

Ulaşımın, daha çevre dostu hale geleceği ve buna uygun yakıtlı arabaların daha fazla kullanılmaya başlanacağı belirtilen makalede, spor müsabakalarının yayınlarında üç boyutlu kayıtların ve gösterimlerin artacağı kaydedildi. Haberde gelecek 25 yılda insanların fizik ve maddeyle ilgili bilgilerinin artacağı tahminine de yer verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir