Gül, 'Ulusal Program'ı onayladı

Ulusal Program, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde 57. ve 58. Hükümet dönemlerinde hazırlanan programların ardından, 3. Ulusal Program olarak hayata geçiriliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde yol haritası özelliği taşıyan "3. Ulusal Programı" onayladı.

Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan Ulusal Program, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde 57. ve 58. Hükümet dönemlerinde hazırlanan programların ardından, 3. Ulusal Program olarak hayata geçiriliyor.  

Ulusal Program, 18 Ağustosta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Ulusal Program taslağının geniş olarak ele alınmış, Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Ulusal Program, Türkiye'nin önümüzdeki 4 yıl içerisinde AB'ye üyelik sürecinde yapmayı öngördüğü taahhütleri içeriyor. Programda, AB'ye uyum konusunda 100'ün üzerinde yasa değişikliği, 300'den fazla tüzük ve yönetmelik gibi ikincil düzenlemeler yer alıyor. Ulusal Program kapsamında yapılması öngörülen değişikliklerin 4 yıl içerisinde hayata geçirilmesi gerekiyor.