Gül: Gelecekle ilgili siyaset planım yok

Bugünkü şartlar çerçevesinde gelecekle ilgili siyaset planının olmadığını paylaşan Cumhurbaşkanı Gül, "Şu an cumhurbaşkanı olduğum için bazı konuları açık konuşamıyorum" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bugünkü şartlar çerçevesinde gelecekle ilgili siyaset planımın olmadığını paylaşmak isterim." dedi. Bu açıklamanın ardından görüşüne başvurulan Başbakan Erdoğan ise "Açıklamaları duymadım, Cumhurbaşkanımızdan duymadan bir şey diyemem" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kütahya’da gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Bugünkü şartlar çerçevesinde gelecekle ilgili siyaset planımın olmadığını paylaşmak isterim." diyen Gül, şu an cumhurbaşkanı olduğu için bazı konuları açık konuşamadığını belirtti. Gül, arkadaşlarıyla konuşarak tartışacakları ve bir karara varacakları görüşünü yineledi.

Erdoğan'dan ilk yorum

Başbakan Erdoğan gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Gül'ün sözlerini sorması üzerine "Açıklamaları duymadım, Cumhurbaşkanımızdan duymadan bir şey diyemem" açıklamasında bulundu.

"Dar bölge sistemini Meclis'e getirebiliriz"

Erdoğan, gazetecilerin "dar bölge" ile ilgili sorularına ise "Dar bölge, şu anda bizim gündemimizdedir. Muhalefet bir yandan 'Barajlar azaltılsın' diyor, 'hodri meydan' deyip şu anda çalışmayı yaptırıyorum. Similasyonlar vesaireler bittikten sonra dar bölge sistemini Meclis'e getirebiliriz" diyerek yanıt verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir