Gül, Yargıtay Başkanı ile görüştü

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) ile ilgili değişiklik konusunda görüşlerini ilettiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın talebi üzerine Cumhurbaşkanı Gül ile Çankaya Köşkü'nde yapılan görüşme, basına kapalı gerçekleşti.  

Görüşmeyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yargıtay Başkanı Alkan, kurum olarak konuyla ilgili düşüncelerini Cumhurbaşkanı Gül ile paylaştıklarını dile getirdi.  

İlke olarak detaylar üzerinde durmadıklarını belirten Alkan, şunları kaydetti:  

"Temel ilke olarak Avrupa Birliği'nin, Avrupa Hakimler Birliği'nin kabul ettiği ilkelerin ve Venedik Komisyonu ilkelerinin esas alınması gerektiğini ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu yönde çalışmalar yaptığını biliyoruz, bu çalışmalara devam ettiğini ifade ettiler. Güzel bir görüşme oldu. İnşallah kamuoyunun ve hukuk camiasının tatmin olacağı bir metin ortaya çıkacaktır." 

Bu arada, YARSAV Başkanı Murat Arslan'ın da HSYK kanun tekifiyle ilgili görüşlerini iletmek üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep ettiği öğrenildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir