Gül'den ajanlık iddialarına yanıt

Cumhurbaşkanı Gül, Libya'daki olaylara Türklerin karıştığı iddialarına cevap verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Libya'daki olaylara bazı Türkler'in karıştığı iddialarına ilişkin, "Herhangi bir Türk'ün başka bir ülkede, onların herhangi siyasi faaliyetine katılması söz konusu olmaz tabii ki. Hele hele Ortadoğu ülkelerinde buna Türkler çok daha dikkat ederler. Dolayısıyla doğru olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Gül, Deniz Ticaret Odası Olağanüstü Meclis toplantısına katıldıktan sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kardeş kanı dökülmeden hallolmalı

Tunus ve Mısır'ın ardından Libya'da halk ayaklanmalarında bazı Türk vatandaşlarının ajanlık faaliyeti yürüttüğü konusunda iddialarına Gül şöyle cevap verdi:

"Bu olayları bütün Ortadoğu'da başladığından beri bütün ülkeler yakından takip ediyor. Libya'da olanları da  kaygıyla da takip ediyoruz. Kardeş kanı dökülmeden bu meselelerin hallolması gerekir ve tabii ki bütün yöneticilerin de halklarının arzularına, dileklerine kulak vermeleri gerekir.

Türklerin katılması söz konusu olamaz

Libya'da çok sayıda Türk var. Çünkü kardeş bir ülke, aynı zamanda büyük ekonomik yatırımlar yapıyorlar. Türk firmaları da var. Hükümet her kademede, ilgililer her kademede çok yakın takip içinde.

Dolayısıyla oradaki vatandaşlarımızın en güvenli şekilde tahliyesi için de bütün bakanlıklar, hükümet her türlü çalışmayı yapıyor. Herhangi bir Türk'ün başka bir ülkede, onların herhangi siyasi faaliyetine katılması söz konusu olmaz tabii ki. Hele hele Ortadoğu ülkelerinde buna Türkler çok daha dikkat ederler. Dolayısıyla doğru olmadığı kanaatindeyim."

Bu konularda ilginizi çekebilir