Gül'den Hollanda ve Malezya Krallarına taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Gül, Malezya Havayollarına ait uçağın Ukrayna hava sahasında düşürülmesi nedeniyle Hollanda ve Malezya Krallarına birer taziye mesajı gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda ve Malezya Krallarına birer taziye mesajı gönderdi. 

Malezya Havayollarına ait uçağın Ukrayna hava sahasında düşürülmesi nedeniyle Hollanda ve Malezya Krallarına taziye mesajı gönderen Gül, hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine da taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Gül, Hollanda Kralı Willem-Alexander'a gönderdiği mesajda, Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan uçaktaki 173 Hollanda vatandaşının hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Türkiye'nin, dost ve müttefik Hollanda halkının acısını yürekten paylaştığını belirten Gül, "Türk halkı ve şahsım adına, Majestelerine, hayatını kaybeden vatandaşlarınızın kederli ailelerine ve yakınlarına, dost ve müttefik Hollanda halkına en samimi taziyelerimi iletiyorum" ifadesini kullandı. 

Malezya kralına taziye 

Cumhurbaşkanı Gül, Malezya Kralı Almu'tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah'a gönderdiği mesajda da Malezya Havayollarına ait düşürülen uçakta Malezya vatandaşlarından da hayatını kaybedenler olduğunu derin bir teessürle öğrendiğini kaydetti. 

Türkiye'nin, dost ve kardeş Malezya halkının acısını yürekten paylaştığını belirten Gül, "Türk halkı ve şahsım adına, Majestelerine, hayatını kaybeden vatandaşlarınızın kederli ailelerine ve yakınlarına, dost ve kardeş Malezya halkına en samimi taziyelerimi iletiyorum" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir