Gül'den internet düzenlemesine ilişkin ilk mesaj

İnternet düzenlemesine ilişkin yasa üzerinde çalıştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, 'Bir iki sıkıntılı konu var üzerinde çalışıyoruz' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internette kontrolü artıran yeni düzenlemeleri içeren yasa ile ilgili bazı sıkıntılar olduğunu belirterek, üzerinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Pakistan ve Afganistan liderleri ile düzenlenen ortak basın toplantısında bir soru üzerine Gül, "Bir iki sıkıntılı konu var üzerinde çalışıyoruz" dedi.

TBMM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, geçen hafta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan internet düzenlemesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı için 10 Şubat'ta Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Mevzuata göre, Gül'ün yasayı onaylamak ya da tekrar görüşülmek üzere iade etmek için 15 günlük süresi bulunuyor.        

Düzenleme, internet üzerindeki kontrolü artırması ve Telekomünikasyon İletişim (TİB) Başkanı'na bazı durumlarda internet içeriğine erişimi engelleme hakkı tanıması nedeniyle ifade
özgürlüğünü kısıtladığı eleştirilerine neden olmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir