Gül'den Irak'a tarihi ziyaret

Cumhurbaşkanı Gül, Talabani'nin davetlisi olarak Bağdat'ta. Cumhurbaşkanı düzeyinde 33 yıl aradan sonra yapılan ilk ziyaret.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin daveti üzerine Bağdat'a iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan konuya ilişkin yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin daveti üzerine, 23-24 Mart 2009 tarihlerinde Irak'ın başkenti Bağdat'a resmi bir ziyarette bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaretleri sırasında Devlet Bakanı Sayın Kürşad Tüzmen, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay ve diğer yetkililerden oluşan bir heyet eşlik etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Irak'ı ziyaretleri, hem yeniden yapılanma sürecindeki Irak'a desteğimizin en üst düzeyde gösterilmesi hem ülkemizden Irak'a Cumhurbaşkanı düzeyinde 33 yıl aradan sonra yapılan ilk ziyaret olması bakımından önem taşımaktadır.

Ziyaret sırasında ikili ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması öngörülmektedir. Ayrıca, iki ülke arasında Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması imzalanacaktır."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül'ün dün basına duyurulan bugünkü programı iptal edildi.