Gül'e Harvard'da şok soru

Harvard Kennedy School'da konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Harvard Tıp Merkezi uzmanlarından Altındiş’in Gezi olaylarındaki polis müdahalesiyle ilgili eleştirel sorularıyla karşı karşıya kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'deki Harvard Kennedy School'da konuştu. Oğlu Mehmet Emre’nin mezuniyet töreni için Harvard'da bulunan Gül, katıldığı “Güncel Bölgesel Konular ve Geleceğe Bakış” başlıklı panelde Harvard Tıp Merkezi uzmanlarından Dr. Emrah Altındiş’in Gezi olaylarındaki polis müdahalesiyle ilgili eleştirisine maruz kaldı. Öğrencinin Cumhurbaşkanı Gül'e yönelttiği sorular salonda soğuk rüzgarlar estirirken,  Gül soruya tepki gösterdi.

Panelin soru-cevap bölümünde, yaklaşık 150 katılımcının önünde gerçekleşen diyalogda Altındiş, Cumhurbaşkanı Gül'e “Türkiye’de insanlar ölürken geceleri nasıl uyuyorsunuz? Böyle bir devletin başında olmaktan utanmıyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Gül ise, ''Ben seni dinledim sen de beni dinle. Söylediklerinde epey yanlış da var." şeklinde yanıt verdi.

İşte o diyalog:

Altındiş: Gezi olaylarının yıldönümündeyiz. Geçen sene Nobel ödüllü meslektaşlarımızla Science (Bilim) dergisinde bir makale yayınladık. Sizin başında olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin 8 vatandaşını öldürdüğünü, 90 insanımıza kafa travması yaşattığını, 9 insanın gözünü yitirmesine sebep olduğunu, binlerce insanı gaza boğduğunu belirttik ve protesto ettik. Fakat Türkiye’de şiddet devam ediyor. Günde 3 kadın öldürülüyor, 4 işçi iş kazalarında katlediliyor. Roboski (Uludere) katliamında sizin başında olduğunuz ordu, 34 kişiyi öldürdü. Siz böyle bir devletin başında olmaktan utanmıyor musunuz? Ellerinizden kan akıyor görmüyor musunuz? Nasıl utanmadan bize burada demokrasi yalanları söylüyorsunuz? Geceleri nasıl uyuyorsunuz? Sizin başbakanınız 14 yaşındaki çocuk için terörist diyor.

Gül: Şimdi beni sen dinle. Kimse sana böyle soru sorma hakkı vermez.

Altındiş: Türkiye’de dayak yerdim.

Gül: Bu olaylar başka ülkelerde de oluyor. Gezi parkında sağduyulu bir hareketle başlayan eylem, ilk başta doğru bir şekilde kontrol edilemeyince yasadışı örgütler bunlara katıldı. Bunlar tabii ki çok üzücü.

Bu konularda ilginizi çekebilir