Gülen Başbakan'ı hem seviyor hem uyarıyor

ABD'de Fethullah Gülen'i ziyaret eden Arınç, Başbakan'ın ziyaret öncesi kendisin "emir veya tavsiyesi olur mu öğren" notunu ilettiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD’de Fethullah Gülen ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgi verirken, “Bu ziyaret 40 yıldan beri kendisini seven bir insanını yüzünü görebilmek için eşimle yaptığım bir ziyaret. 'Emir veya tavsiyesi olur mu onu da öğren' dedi başbakan. Başbakanın şahsını çok seviyor. Hükümetin icraatlarını takdir ediyor. Bazı konularda daha temkinli olunmasını dikkatli olunmasını istiyor” dedi. 

Arınç, TRT Türk'te canlı yayına katılarak, soruları yanıtladı. TRT Türk’ün internet sitesinde yer alan habere göre, Arınç ABD’de Fethullah Gülen ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını paylaştı. Arınç, görüşmenin resmi bir ziyaret olmadığını ifade ederken, “Bu ziyaret 40 yıldan beri kendisini seven bir insanını yüzünü görebilmek için eşimle yaptığım bir ziyaret. Şahsıma asaleten... 'Emir veya tavsiyesi olur mu onu da öğren dedi' başbakan” ifadelerini kullandı. 
Cemaatle Ak Parti arasında gerginlik olduğu iddialarını reddeden Arınç, Fethullah Gülen'in siyaset üstü bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Arınç, “Hoca efendiyi bir siyasi partinin sınırlarına koymak doğru değil, siyaset ötesi. Bizden daha iyi görebilir. Bizim içinde olup da göremediğimiz pek çok şeye daha objektif bakarak fark edebiliyor. Benim düşünceme göre, Tayyip Bey’e göre de bir AK Partili Fethullah Gülen beklemiyoruz ve istemiyoruz” ifadelerini kullandı. 
Arınç, Fethullah Gülen’in hükümetin icraatlarını takdir ettiğini ancak bazı konularda uyardığını belirterek, “Başbakanın şahsını çok seviyor. Hükümetin icraatlarını takdir ediyor. Bazı konularda daha temkinli olunmasını dikkatli olunmasını istiyor” dedi. 
Arınç, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönüp dönmeyeceğine dair soruyu da yanıtlarken, “Türkiye’ye gelseniz, dedikoduların da önüne geçilmiş olur dedim tebessüm etti. Memleketine bağlı ama belli sebeplerle orada kalacak şu anda gelmesi muhtemel değil” şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama arasındaki görüşmeye de değinen Bülent Arınç, muhalefetin “Amerika’dan eli boş döndüler” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Arınç, şöyle konuştu: 
“Büyük ölçüde kıskançlıktan hasıl olan ve eleştirinin de ötesinde küçültücü bazı ifadelerle ABD ziyaretini lekelemeye çalıştılar. Bu doğru değil. Her vesileyle hakaret etmeyi eleştirmek zannediyorlar. Bununla prim yaptıklarını düşünüyorlar. Aslında hiç de prim yaptıkları yok.” 
Başbakan Yardımcısı Arınç, muhalefetin prim yapmadığına örnek olarak da AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun gündemine gelen son anketi örnek gösterdi. Arınç, “Biz yüzde 51,4’üz, CHP yüzde 21’e yakın MHP yüzde 14 küsur, BDP’de yükselme var 8’e yakın. Biz istikrarlı şekilde büyümeye devam ediyoruz 50’nin üzerindeyiz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir