Gülen dava açtı, mahkeme reddetti

Fetullah Gülen'in Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak'a açtığı 100 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fetullah Gülen'in, Ankara Cumhuriyet BaşsavcısıHarun Kodalak hakkında KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle açtığı 100 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.

Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, 2010'daki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında "asılsız, haksız ve mesnetsiz iddia ve isnatlarla müvekkilinin soruşturmaya dahil edildiğini" öne sürerek dava açmıştı.

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, TCK'nın 141. maddesinin 3. fıkrasında belirtilen "...Suç soruşturması veya kovuşturması sırasında kişisel kusur, haksız fiil veya diğer sorumluluk halleri de dahil olmak üzere hakimler ve cumhuriyet savcılarının verdikleri kararlar veya yaptıkları işlemler nedeniyle tazminat davaları ancak devlet aleyhine açılabilir" hükmünü gerekçe göstererek davanın usulden reddine karar verdi.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Yasada açıkça belirtildiği üzere "haksız fiil sorumluluğu" da dahil olmak üzere tüm sorumluluk hallerinde, cumhuriyet savcılarının soruşturma sırasında verdikleri tüm kararlar ve yaptıkları tüm işlemlerden dolayı aleyhlerine dava açılmasının olanaklı olmadığı, CMK'nun 141. ve devamı maddeleri uyarınca bu karar ve işlemlerden dolayı yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde devlet aleyhine dava açılabileceği anlaşılmakla; HMK'nın dava şartlarının sayıldığı 114 ve devamı, 137 ve 138. maddesi de dikkate alınmak suretiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak aleyhine açılan davanın usulden reddine karar verilmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir