Gülen hakkında suç duyurusu

Avukat Yıldırım, Fethullah Gülen'in "örgüt kurma, "örgütlü darbe teşebbüsü" ve "örgütlü dolandırıcılık" gibi suçlardan yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avukat Hüdaverdi Yıldırım, Fethullah Gülen'in "örgüt kurma, örgütlü darbe teşebbüsü, örgütlü dolandırıcılık ve memuriyet görevini suistimal" gibi suçlardan yargılanması talebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 

Avukat Yıldırım'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu dilekçede, İstanbul merkezli operasyonun sonucunda, milli ekonomik sırlar ile MİT'in devlet sırrı niteliğindeki faaliyetlerinin ifşa edildiği, hukuka aykırı teknik takip yapıldığı öne sürüldü. 

Dilekçede, şunlar kaydedildi:  

"Hedef meşru hükümeti yıkmak"

"Bu operasyon, bir rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olsaydı, yolsuzluk yaptığı ve rüşvet aldığı öne sürülen kişilerin görevlerinden alınması ve istifalarının ardından yargı sürecinin tamamlanmasının beklenmesi gerekirdi. Yaşanan süreç, operasyonun yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olmadığını, hedefin ne pahasına olursa olsun meşru hükümeti yıkmak olduğunu bizlere göstermiştir. Bu noktada yargı bağımsızlığına vurgu yapanlar, hakikatte cemaate ve cemaatin ideolojisine ayrıcalıklı statü talep edenlerdir. Kanunsuz dinlemeler, değiştirilen tapeler ve montaj kasetlerle oluşturulan yüksek bütçeli 17 Aralık prodüksiyonunda, ilgili savcıların avcı ve atıcı rolü, kaos senaryosunun hocalar ve localar tarafından kaleme alındığının en büyük delilidir" 

Bu konularda ilginizi çekebilir