Gümrük Bakanı: O saatin vergisi ödenmemiş

Reza Zarrab'ın, eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’a hediye ettiği iddia edilen 700 bin liralık saatin gümrük vergisinin ödenmediği ortaya çıktı. Gümrük Bakanı Yazıcı, "Vergi uygulamasına esas teşkil edecek bir eylem henüz saptanmamıştır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla gündeme gelen eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’ın 700 bin liralık hediye saatinin gümrüklere beyan edilmediğini belirterek, “Vergi uygulamasına esas teşkil edecek bir eylem henüz saptanmamıştır. Yeni durum itibariyle konu incelemededir” dedi.

Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'teki haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Çağlayan’ın 700 bin liralık hediye saatine ilişkin vergi tartışmasını Meclis gündemine taşımıştı. Özgündüz’ün önergesini yanıtlayan Yazıcı, şu bilgileri verdi:

İsviçre yetki alanı dışı

“Söz konusu olayla ilgili Türk gümrüklerinde yapılmış bir beyan olmadığı gibi vergi uygulamasına esas teşkil edecek bir eylem henüz saptanmadı. Mahreç ülkenin vergi uygulamaları takdir edersiniz ki bakanlığımızın görev ve yetki alanı dışındadır. TBMM’deki soruşturma görüşmeleri sırasında suçlanan Zafer Çağlayan’ın beyanı ve basında kurye olarak ismi geçen Murat Yılmaz’ın yurtdışı giriş ve çıkış hareketleri birlikte değerlendirilmek suretiyle konunun incelenmesi yönünde TBMM’de yürütülen soruşturma ve savcılık gündeminde yer alan boyutu dışında kalmak kaydıyla Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na yazılı talimat verilmiştir. Yeni durum itibariyle konu incelemededir.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir