Gümrük Müşteşarlığı'na Altunyaldız atandı

Ziya Altunyaldız'ın atanmasına ilişkin kararname, bugünkü RG'de yayımlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Ziya Altunyaldız, bugün itibariyle Gümrük Müsteşarlığı görevine getirildi.

Gümrük Müsteşarlığı'na Ziya Altunyaldız'ın atanmasına ilişkin kararname, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümrük Müsteşarlığı'na 14 Ekim 2009'da, SGK Başkanlığı ile görevlendirilen Emin Zararsız'ın yerine Maksut Mete atanmıştı. Mete'nin, 3 Ağustos Salı günü itibariyle emeklilik dilekçesini vermesinden sonra bu görevi müsteşar yardımcıları vekaleten yürütüyordu.

Konya'da 1965'te doğan Altunyaldız, 1987'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. West Coast Üniversitesi'nden Uluslararası İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans derecesi alan Altunyaldız, Londra Metropolitan Üniversitesi Uluslararası Karşılaştırmalı Ticaret Hukuku alanında diploma sonrası programa katıldı.

1989'da-1991 yılları arasında DPT'de uzman yardımcılığı görevinde bulunan Altunyaldız, daha sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda şube müdürü ve dış ticaret uzmanı olarak çalıştı.1999-2002 yılları arasında Londra Büyükelçiliği'nde ticaret müşavirliği görevi yürüten Altunyaldız,  2003-2009 yılları arasında Dış ticaret Müsteşarlığı'nda Devlet Yardımları Dairesi Başkanlığı, İhracat Genel Müdür Yardımcısı ve İhracat Genel Müdürü olarak görev yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir