Gümrükte dev vurguna suç üstü

Adana gümrüğünde gerçekleştirilen operasyonda güç kaynakları içinde saklanmış 16,800 cep telefonu ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Adana gümrüğünde güç kaynağı olarak bildirilen 16 bin 800 cep telefonunun ele geçirildiğini bildirdi.  Bakanlığın Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yapılan risk analizi çalışmaları sonucunda ele geçirilen telefonların piyasa değerinin 4 milyon TL olduğu belirtildi.

Yükümlüsünün Çin Halk Cumhuriyeti menşeli 8504 tarife pozisyonunda içerisinde "güç kaynağı (power supply)" olarak beyan ettiği 1300 adet koli eşya ile ilgili Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yapılan risk analizi sonucunda bildirilen eşyaların ağırlıklarının benzerlerinden farklı olduğu tespit edildi.

Güç kaynağının içine sakladılar

Tespit üzerine ürünler detaylı inceleme alındı. İnceleme sonucunda kutular içerisinde ki güç kaynağına dıştan bakıldığında fan kısmı ve havalandırma deliklerinin içten siyah ve gri bantla yapıştırıldığı, bağlantı kablosunun ise içten koli bandı ile tutturulduğu, 1300 adet güç kaynağının her birinin vidaları söküldüğünde, iç aksamının olmadığı, bunun yerine her birinin içerisine muhtelif marka ve modelde çok miktarda cep telefonun gizlenmiş olduğu tespit edildi.

Bakanlık  beyan harici olarak yakalanan eşyaların tahmini değerinin 4 milyon TL olduğunu bildirerek konu ile ilgili soruşturmanın Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda devam ettiğini açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir