Gümüşhane'de heyelan 3 evi yıktı

Heyelan sonucu Gümüşhane-Erzurum-Erzincan kara yolu kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de meydana gelen heyelan nedeniyle Gümüşhane-Erzurum-Erzincan kara yolu ulaşıma kapandı ve üç ev yıkıldı

Gümüşhane Vali Vekili Mehmet Demiral, yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Mordut Mahallesi'nde, kara yolu üzerinde belediye tarafından konut yapılmak için yaklaşık 5-6 aydır çalışmaların devam ettiğini söyledi. Demiral, çalışmalar esnasında ilgili makamlardan izin alınarak dinamitle patlatma yapıldığını belirterek, "Çarşamba gününden itibaren bu mevkide bulunan bazı evlerde ve yollarda çatlamalar meydana geldi. Durumun ilgililere bildirilmesi üzerine buradaki çalışmalar durdurularak, tehlike altındaki altı ev boşaltıldı" dedi.

Boşaltılan altı evden üçünün bugün heyelan altında kalarak yıkıldığını ifade eden Demiral, "Herhangi bir can kaybı olmaması bizim için sevindirici. Ancak yola toprak ve kaya parçaları düştüğü için kara yolu ulaşıma kapalı bulunuyor" dedi. Demiral, mühendislerin yolun trafiğe açılıp açılamayacağı konusunu netleştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Mühendislerimizin yapacakları çalışmaların ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda, yolu trafiğe açıp açmama konusunda karar vereceğiz. Şu anda kara yolundan büyük araçların geçmesine izin verilmeyerek, bekletiliyor. Diğer araçların ise alternatif yoldan geçişleri sağlanıyor."

 Alternatif yol oluşturuldu

Gümüşhane'de meydana gelen heyelanda Gümüşhane-Erzurum-Erzincan karayolunun ulaşıma kapanması nedeniyle, alternatif yol oluşturuldu.

Vali Enver Salihoğlu, dün merkeze bağlı Mordut Mahallesi'nde meydana gelen heyelan alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Salihoğlu, heyelan nedeniyle kara yolunun ulaşıma kapatılmak zorunda kalındığını belirterek, "Büyük araçlar için geçiş yolu olmadığından bu araçları Trabzon ve Bayburt'ta beklettik. Küçük vasıtalara ise şehir içerisindeki alternatif bir yoldan ulaşım verdik" dedi. Teknik ekip tarafından yapılan inceleme sonucunda, yolun araç trafiğine açılmasının tehlikeli olacağı kararına varıldığını ifade eden Salihoğlu, şunları söyledi:

"Büyük tonajlı araçların geçişi için Mordut Mahallesi'nde daha önce belediye tarafından bir kısmı düzenlenen, bir kısmı ise vatandaşlara ait araziyi, vatandaşlarımızdan izin alarak, alternatif yol oluşturduk. Ekiplerin bu yolda gerekli çalışmaları yapmaları ile sabah saatlerinden itibaren ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor. Kara yolunu en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde ulaşıma açabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu heyelan, yaşanabilecek olumsuz durumlar için alternatif bir kara yoluna ihtiyacımız olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Bu durum dikkate alınarak, yeni bir yol projesi gerçekleştirilmeli."