Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, veri akışı bakımından sakin devam bugün son dönemde Dolar’da yaşanan kuvvetlenmenin etkisiyle birlikte gerilemeye devam ediyor. İngiltere tarafında açıklanan önemli bir makro ekonomik verinin bulunmadığı bugün ABD’de açıklanan istihdam verileri takip edildi. Geçtiğimiz döneme göre azalış kaydeden ABD işsizlik başvurularının parite üzerinde büyük bir etki yaratmadığı gözlemlendi. Akşam saatlerinde konuşma yapacak olan J.Yellen’ın açıklamaları parite üzerinde hareketlilik yaratabilir. Yarın ise ABD’de açıklanacak olan enflasyon oranı verileri takip edilecek.
 
GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.59 bölgesinden başlayan düşüş trendinin kırılması sonrasında 1.5670 seviyesi üzerine kadar yükselen parite fiyatının son saatlerde geri çekilme için olduğu görülmekte. Önceki raporlarımızda belirtmiş olduğumuz gibi 1.5540 desteğine kadar gerileyen paritenin yeni bir yükseliş kanalı içinde hareket ettiği görülüyor. 1.5350 bölgesinden başlayan kanal içinde hareket eden parite fiyatında 1.5548 / 1.5540 aralığı ilk destek, 1.5460 seviyesi ise ikinci destek olarak takip edilebilir. Yukarı alanda ise 1.5640 / 1.5660 aralığı ilk ana direnç bölgesi, 1.5750 seviyesi ise ikinci direnç bölgesi olarak izlenebilir.
 
Destekler: 1.5600 / 1.5540 / 1.5460
Dirençler: 1.5640 / 1.5660 / 1.5750


tablo-4.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/