Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, oldukça önemli verilerin açıklanması ve bu verilere bağlı olarak dalgalı bir seyir içinde geçmesi beklenen haftanın ilk işlem gününde açılış değerlerine yakın fiyatlanmaya devam ediyor. Gün içinde İngiltere’de açıklanan kritik bir verinin bulunmamasına karşı ABD’de açıklanan  dayanaklı tüketim malları sipariş oranı artmış durumda. Haziran ayına ait verilere göre, çekirdek dayanıklı mal siparişleri 0.8% arttı. Dayanaklı mal siparişi ise 3.4% oranında artış kaydetti. Hafta içinde Çarşamba günü yapılması beklenen Fed toplantısı ve Perşembe günü açıklanacak olan ABD büyüme verisi öncesi açıklanan dayanıklı mal siparişleri önemli bir hareket yaratamadı. Yarın ise İngiltere’de açıklanacak olan büyüme oranı verisi takip edilecek.
 
GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.5930 bölgesinden başlayan düşüş trendi aşağısında devam eden fiyatın trend bölgesinde yapılan Fibonacci hesaplamasına göre 1.5550 direnç seviyesini baskılamaya başladığı görülmekte. Bu direnç seviyesi üzerinde kapanış yaşanması paritenin bir üst direnç noktasına çıkmak için güç kazanmasına neden olabilir. Bu kapsamda ana düşüş trendinin de geçtiği Fibonacci 38.2 seviyesine denk gelen 1.5640 bölgesi ana direnç olarak takip edilebilir. Gerilemenin devam etmesi durumunda ise 1.5460 ilk destek seviyesi konumunda bulunuyor.

Destekler: 1.5460 / 1.5420 / 1.5350
Dirençler: 1.5550 / 1.5640 / 1.5750

tablo-180.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/